Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Sonsuz yurt cennet mi cehennem mi?

Sonsuz yurt cennet mi cehennem mi?
 

Hayvanlardaki masumiyet Allah'ın tecellisidir.


Masumiyet Allah'ın canlılara verdiği sevgimizi, koruyup kollama hissimizi ve merhametimizi arttıran bir özellik.Öyle bir şevkat hissi oluşturuyor ki Allah'ın yüceliğini ve büyüklüğünü anlamamak nankörlük olmuş olur.Bir canlı neden sevimli ve masum olduğunda hoşumuza gider?Çünkü insanın fıtratında bundan hoşlanmak vardır.Bu çok büyük bir nimettir.

O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir...
(Haşr Suresi, 2)

Dünyada zıtlıklar vardır.İyiyle kötü, güzelle çirkin gibi.Neden insan eksik, kusurlu, çirkin olandan hoşlanmaz da güzellikten, estetikten hoşlanır?Allah insana cenneti ve cehennemi dünyada birarada göstermekte bu şekilde cennete olan özlemimizi arttırmaktadır.Dünya bir eğitim ve imtihan yeri olduğu için burada gösterdiğimiz tavırlara, Allah rızasını kazanmadaki kararlılığımıza göre insanlar ya cennete ya da cehenneme gideceklerdir.Bütün herkes cehennem kuyusunun sadece bir adım gerisinde olduğunu düşünerek davranmalı bundan sakınmak için Allah'ın dinine sımsıkı sarılmalıdır.

Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır'. Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi.(Ankebut suresi, 64)

Sizlere bugün iki site tavsiye edeceğim mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum ilki: www.masumiyet.org

İkincisi: http://www.cehennemcennet.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..