Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Deneme
 

Sonuç eşittir mutsuzluk

Sonuç eşittir mutsuzluk
 

Herkes halinden memnun mu acaba? Aklıma geldiği anda cevap veriyorum bu soruya aslında. Hayır! Evet, memnun değil kimse halinden.

       Dert nedir? Kimi için parasızlık kimi için mutsuzluk, kimi için konu komşu dedikodusu, kimi için de dert; kimsesizlik demek. Ya da herkes için hayatın, yaşamanın kendi dert. Kim bilir belki gerçekten herkes böyle düşünüyor. Peki, niçin kimse kendisine niye her şeyi dert ediyorum demez? Niye kimse dert ettiği şeylerin aslında kendi kafasında sonlandırır ya da çözerse dert denmeyecek duruma geleceğini bilmez. İnsanların bence kendilerine dert edinme gibi huyları var. Kuaförden çıkan bir bayan saçının kesimini beğenmediyse o saç uzayana kadar dert edilir. Sonuç eşittir mutsuzluktur. Para biriktirip araba alan kişi bir süre sonra vergileri dert eder. Sonuç eşittir mutsuzluktur. İnsan hayatında ne isterse istesin hep en yenisi ve en iyisi olsun ister. Olmayınca mutsuz olur. Ya da olunca onun getirdiği olumsuzlukları dert eder ve mutsuz olur.

       Hayatta elbette dert edecek şeyler vardır. Herkesin hayatı dört dörtlük gidemez. Fakat niye en ufak şeyleri dert edelim ki? Kendimize gelip neyi dert ediyorum demeli ve en önemsiz dertlerin beynimizde kapladığı alandan kovmalıyız. Zamandan tasarruf edip hayattan kazançlı çıkmak istiyorsak tabi ki…

 
Toplam blog
: 22
: 933
Kayıt tarihi
: 29.03.12
 
 

Ön lisans mezunu, çalışmıyor, Aydınlı ve Aydın da ikamet etmektedir. Kitap okuyup denemeler yazma..