Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Sonunu düşünenler kahraman olamaz!

Sonunu düşünenler kahraman olamaz!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Davos Ekonomik Forumu Gazze Paneli'nde konuşma yapan liderlerden İsrail Cumhurbaşkanı Simon Perez'in oldukça uzun ve hararetli konuşmaları üzerine Başbakan Erdoğan moderatörden söz istedi. Moderatörün Erdoğan'a söz vermemesi Dünya tarihine geçecek bir olayın fitilini ateşledi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan, Simon Perez'e: "Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum... " şeklinde ifadeler kullandı ve ardından oturumu terketti. Bu davranış tüm dünya ülkelerinde geniş yankı buldu. Özellikle Araplar, Müslümanlar ve savaş karşıtları Erdoğan'ı sözleriyle desteklediler. Filistin'de, Türk ve Filistin bayraklarıyla Erdoğan ve Türkiye'ye destek mitingi düzenleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın bu kahramanca ve sert tavrı pek çoğumuzu da gururlandırdı. Türk olmaktan gurur duyduk. Bu neyin gururu diye sorarsak; "Bu gurur uzun zamandır Türkiye'nin diğer ülkelere karşı gösterdiği: 'Sizin karşınızda boynumuz kıldan incedir' şeklindeki tavrın, muhteşem şekilde tersine dönmüş olmasının gururudur."

Türkiye ve Başbakan artık kahraman oldu. Peki ya bu kahramanlığın bize getirileri ve götürüleri ne olabilir; kısaca onları tartışalım:

İsrail ile aramızdaki askeri ve diplomatik ilişkiler bozulabilir.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada İsrail'den alınacak olan Heron'ların alımında sorun olmadığı açıklandı.

İsrail'in ve Türkiye'nin ortak dostu ABD ile Türkiye arasında Kuzey Irak'taki PKK varlığını sona erdirmeye ilişkin olduğu söylenen işbirliği bozulabilir. ABD'nin tutumu değiştiği takdirde K. Irak'ta PKK ile olan mücadelemiz sıkıntılı bir sürece girebilir.

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları alevlenip Türkiye'yi sıkıntıya sokacak bir hal alabilir.

Olabileceği tahmin edilebilen en belirgin ihtimaller bu saydıklarımdır. Bunun dışında aleyhimize olan daha farklı şeyler de olabilir ya da hiçbirşey olmamış gibi yolumuza devam ederiz.

Ne olursa olsun, şu an dünyanın gözünde kahramanız. Bakın, Flistin'de Türk Bayrakları dalgalanıyor. Bu gurur bize yeter.

Eee, ne demişler: Sonunu düşünenler kahraman olamaz!

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..