Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

05 Nisan '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Soru Yanıtlarla Lazer Epilasyon- II

Soru Yanıtlarla Lazer Epilasyon- II
 

Soru Yanıtlarla Lazer Epilasyon- II

Lazer Epilasyon işleminde diyet önemli mi?

Diyetin genelde lazer epilasyon işlemini etkilemediğini söyleyebiliriz. Sadece Beta karoten yani A vitamini alımının azaltılması uygun olur. A vitamini havuç, multivitamin hapları, sebzelerde bulunur. Çok tüketilmesi halinde deriyi sarı- portakal rengi boyar. Bu pigment lazer enerjisini emer ve lazer epilasyonda ışığın inmesini istediğimiz kıl köküne geçişini engellerken enerjinin deri yüzeyindeki etkisini arttırır. Beta karoten deride aylarca kalabilmektedir. Bu nedenle lazer epilasyona başlamayı düşünen ve uygulatan kişilerin Beta karoten ve A vitamini alımını kesmeleri uygun olur.

 

Lazer epilasyon işlemi ile ten rengi arasında bağlantı var mı?

Açık tenli kişilerde lazer epilasyon uygulaması koyu tenlilere göre daha kolaydır. Koyu tenli kişilere de lazer epilasyon uygulanmaktadır. Fakat lazer epilasyon uygulama için daha tecrübeli olmak ve yan etki riskinin düşük olduğu lazerlerle işlem yapmak gereklidir. Yani lazer epilasyon işlemi standart değerlerle uygulanması mümkün olmayan kişinin ten yapısı, kıl kalınlığı ve rengi gibi değişkenlere bağlı olarak aynı bireyde dahi farklı uygulamaları gerektirebilen kişiye özel uygulamalardır. Bu nedenle mutlaka deneyimli uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Bronz ten lazer epilasyon sonuçlarını etkiler mi?

Bronzlaşma derinin melanin pigmentinin artması sonucu oluşur. Bu durum lazer uygulamasında deri yüzeyinin lazer ışığını daha fazla tutmasına ve buna bağlı olarak deri yüzeyinde görülebilecek yan etkilerin artmasına neden olabilir. Görülebilen yan etkiler deride yanık, su dolu kabarcıkların oluşumu veya renk değişiklikleridir.

Otobronzan kremlerin kullanımı da bronzlaşmada olduğu gibi yan etkileri arttırabilmektedir.

Bu nedenle bronz tende lazer epilasyon uygulamanın risklerini düşünerek tenin açılmasını beklemek lazer epilasyon uygulamasının yan etkilerini azaltır.  Lazer epilasyondan en az iki- dört hafta önce güneş veya yapay bronzlaştırıcı ışık kaynaklarından korunmak gereklidir. Bronz tenli kişilerde geçici olarak düşük doz Q-anahtarlı lazerlerle yapılan işlemlere kıl rengi açılarak geçicide olsa bir rahatlama elde edilebilmektedir.

              

Kıl rengi Lazer epilasyon işlemi için önemli mi?

Koyu renkli kıllar lazer ışığını daha fazla emer ve bu sayede kıl folikülünü tahrip etmek daha kolay olur. Açık renkli veya renksiz kıllar ise lazer ışığını çok az emerler. Bu nedenle açık renk kılları çoğunlukta olan kişiler lazer epilasyon için uygun adaylar değildir. Kızıl renkli kıllar feomelanin olarak isimlendirilen farklı bir pigment içerirler. Feomelanin hiçbir lazer ışığını emmemektedir. Bu nedenle maalesef kızıl renkli kılları olanlar da lazer epilasyon uygulamasından yararlanamazlar.

 

Lazer epilasyon öncesi ön görüşme yapılmalı mı?

Mutlaka yapılmalı. Lazer epilasyon konusunda tecrübeli bir uzmanın önceliklesizin lazer epilasyon uygulaması için uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemesi gereklidir. Uzmanımız uygun adayların tıbbi özgeçmişi, kullanmakta olduğu ilaçlar gibi bilgileri alacak ve en iyi sonucu almak için lazer epilasyonun hangi lazer türü ile uygulanması gerektiğine karar verecektir. Lazer epilasyon işleminin yararları ve muhtemel yan etkileri hakkında bilgilendirmelerde bulunacak ve işlem öncesi kullanmamanız gereken ilaçlar ve işlem sonrası uymanız gereken kurallar hakkında bilgiler verecektir. 

 

 

www.elitpoliklinigi.com

 

 
Toplam blog
: 43
: 350
Kayıt tarihi
: 17.12.13
 
 

Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..