Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Sosyal Medya Sosyolojisi de nedir?

Sosyal Medya Sosyolojisi de nedir?
 

sosyal medya


Sosyologlar; toplumu ve sosyal hareketleri, çeşitli kurumları temel alarak inceliyorlar. Bu süreçte tabi ki bireylerin oluşturduğu grupları ve sosyal kurumları da gözlemliyor ve analiz ediyorlar. Bir yandan grupları izleyerek nasıl faaliyet gösterdiklerini ve oluşan etkileşimleri incelerken önemli olan nokta bu insan gruplarının düşünce ve hareket şekillerini, değerlerini kavrayabilmek. 

Bu nokta önemlidir, çünkü anladığınız noktada o grubun bir parçası olabilir, analiz edebilir, hedeflerinize uygun sonuçlara varabilir daha da önemlisi yönlendirme şansını yakalayabilirsiniz. 

Sosyal medyanın hayatımızın artık vazgeçilmez bir alanı olduğunu da düşünürsek, hem toplumun ve çeşitli sosyal grupların sosyal medyayı hem de sosyal medyanın toplumu nasıl etkilediği ve yönlendirdiği her anlamda önemlidir. Sosyal medya ve toplum arasındaki ilişki iki yönlü olarak incelenmesi gerekli bir konudur artık…. 

Toplumdaki bireyler ve gruplar ihtiyaçları doğrultusunda sosyal medyayı kullanırken ve şekillendirirken bir yandan da sosyal medya toplumsal değerleri, kuralları, bakış açılarını, kurumları şekillendirmektedir. 

Sosyal medyanın önemi ve fonksiyonlarını değerlendirebilmek ve sosyal medya sosyolojisi bu açıdan üzerinde durulmaya fazlasıyla değer… Sizce de öyle değil mi? 

 
Toplam blog
: 22
: 710
Kayıt tarihi
: 12.04.11
 
 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Stratejik planlama, kurumsal iletişim, p..