Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medya

SOSYAL AĞLAR DEV BİR EKONOMİ YARATMAYA DEVAM EDİYOR

Sadece ABD’de 182 bin kişinin sosyal ağlar sayesinde istihdam edildiği ortaya çıktı. Bu kadar kişinin yarattığı ekonominin de 12 ila 15 milyar dolar arasında değiştiği düşünülüyor.

BTnet.com.tr’de yer alan haberde, Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre Facebook’ta yer alan uygulama ekonomisinin sadece ABD’de 182 bin kişiye iş imkânı sağladığı belirtiliyor. Bu istihdamın yanında 12.19 milyar ila 15.71 milyar dolar ekonomiye katkı sağlandı. Bu veriler sadece reel ekonomiyi yansıtıyor. Marka değeri, uygulamalardan elde edilen gelirler hesaba katılmadan ortaya çıkan rakamlar şaşırtıcı.

Çalışmada belirtilenlere göre, sosyal medya platformları tamamen yeni bir endüstri yaratıyor. Facebook ve diğer platformlardaki büyüme, doğru orantıyla istihdam ve genel ekonomiye katkı sağlıyor. Sosyal ağlar için uygulama geliştirmek en önemli iş kaynaklarından biri olarak göze çarpıyor.

Sosyal ağlar insanın günlük hayatının dijital ortama yansımasını sunuyor. Bu nedenle sanal sandığımız aslında gerçeğin ta kendisi olabiliyor. İnsanlar karşılıklı etkileşimde bulunmadığı anda günlük hayatlarının dışında bir kişilik eğilimi gösterse de sosyal ağlar kişiliklerimizden oluşan, bazen bizleri dev, bazen de küçük gösteren aynalardan başka bir şey değil.

İstihdamdaki dönüşüm gözle görünür oranda gerçekleşmeye başladı. Ülkemizde sosyal ağlar üzerinde oluşan ekonominin değerleri tam anlamıyla olmasa da dünya ekonomisinin bu yöne evrildiğini gözde kaçırmamak gerekiyor. Sosyal ağlara ülkemizdeki ilginin ne denli büyük olduğu her defasında vurgulanıyor ancak buna uygun kaynak aktarımı ve istihdam yaratma hedefi pek de bulunmuyor.

Ciddi bir iş olarak üniversiteler uygun eleman yetiştirilmesi, şirketlerin de müşterilerine en fazla yaklaşabildikleri bu alana önem vermesi gerekiyor. Facebook açılınca kaç kişi sektör değiştirmek zorunda kaldı bilinmez ama sadece ABD’de 182 bin kişinin bir şekilde çalışabilmesi olağanüstü bir durumu simgeliyor. Bizim de bu dev ekonomiden pay almamızın önünde hiçbir engel bulunmuyor. Zira Türkçe konuşan nüfusun fazlalığı, insanların bu alanlara çabuk adapte olarak ilgi göstermesi en önemli avantajlarımız arasında bulunuyor  

 

 
Toplam blog
: 6
: 998
Kayıt tarihi
: 03.03.09
 
 

Urfa doğumluyum, Lise egitimini Şanlıurfada tamamladıktan sonra İ.T.Ü Sakarya mühendislik fakülte..