Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '12

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal ortam çocukları

Sosyal ortam çocukları
 

Twitter, facebook, hocam...... Gibi onlarca site, onlarca profil ne için var?

İnsanların burda yazdıkları ya da yaptıkları neden gerçek hayattakinden çok popüler olabiliyor?
Tek resim altına hiç alakasız onlarca yorum yazabilirken, neden bunu sosyallik sayıyor ya da birbirinden etkileniyor?
İnsan göz göze gelmediği birinden nasıl etkilenir? O sosyal ortamlarda sürekli başkalarına ait sözler dolaşıyor. İnsan düşündüklerini kendi cümleleri ile ifade edemeycekken, başkasının sözüyle ifade edenden neden hoşlanır?
Bir sürü video yada resim var. Komik, korkunç, eğlenceli. Neden hayatı o videolardan yaşamak zorunda kalıyoruz ki? Dışarda bunların binlercesi var. Neden onlar es gecilip, bir masa başında, genelde 15 inç'lik bir ekrandan hayat yaşanılmaya calışılıyor?
Bir kaç örnek verecek olursak: Bu tarz siteleri kullanan insanların çoğu, öğrenci diye nitelendirilen ama ne öğrendiğı belli olmayan topluluk bence.
Biri bir resim paylaşıyor ve arkasına yorumlar patır patır geliyor. Adamlar aynı evde yan yana odadalar ama nedense resimin altından yorum yaparak konuşma ihtiyacı duyuyorlar. Bunun adı sosyallik mi? Hayır bence bildiğin asosyal bir yalnızlık örneği!
Sonra birde arkadaş ekleme olayı var. Gün içinde akşama kadar beraber olduğu insanla yine aynı yerde aynı şekilde konuşuyor. Demek ki bu arkadaşın iletişim sorunu var. Yüzyüze anlatamıyor. Herkesin nerden baksan 250 arkadaşı ya da takipçisi var ama kaçıyla yolda gördüğü zaman konuşuyor? Halini hatrını soruyor.Sosyal olmak sadece monitörde mi gerçekleşiyor?
İşin özü ya da başka bir deyişle vel hasıl kelam :) sosyal ortam çocukları baba parası bitince anlarsınız :)  

 
Toplam blog
: 54
: 944
Kayıt tarihi
: 10.02.12
 
 

Artvin- Hopa doğumluyum.elektrik-elektronik mühendisiyim. İşten fırsat buldukça kendimce yazdığım..