Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Sosyalist İslami Anlayışın Kimler Nesinden Korkuyor?

Sosyalist Devrimci İslam ve Sosyalist İslami Manifesto adlı Temmuz 2009'da yazdığım yazı zaman içinde çok iyi anlaşıldı ve olgunluğa ulaşan ve ayağı yere sağlam basan bir anlayış görünmeye başladı sonunda. Lütfen bu yazımı okuyunuz. (1)

Peki bu vizyon kimleri niçin ve ne diye ürkütmeye başladı? Neden korkuyorlar?

Bunun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz.

1- Gücü kaybetme korkusu; Bundan korkanlar aslında atalarından kalma sorgulaması olmayan ayağı yere sağlam basmayan ve dünyanın sorunlarına çözüm üretemeyecek olan hatta bu satırlardan zerre kadar bişey anlamayıp, sözde cemaatlerinin gücünü cehaletten aldıkları için müritlerine asla sorgulamada bulundurtmazlar. Cahil kitlelerin ellerinden zekat ve infak diye ev ve para almak onlar için kolaylaşır. Bu paralardan asla garibanlara değil, kendi cemaatlerinin büyümesine harcarlar. Cemaat içi harcama yaparlar. Sorgula ve nedenler niçinler böyle adamlar için değildir.

2- Kurandaki islam değil Atalarının dinini kaybetme korkusu; Kuran'da ki kıssada Şeytan insana arkadan yanaşacağını söylediğinde arkadan gelip te "p.ndik atacağım" demiyor. Sizlere atalarınızın mitolojileşmiş, hikayelerle bezenmiş saçma sapan inanışlarını nostaljiyle geriden yanaşıp yedireceğim demek istiyor anlayana. Yani bizleri Ateist yapamayacağını anlayınca atalarımızın gelenekçi islami ATAİST inancını yediriyor. O gelenekçi İslami anlayışa Müslümanlar din diye sahip çıkıyor hatta KuranA aykırı olan durumlar olsa bile. Göz boncuklarının içindeki Ayetel Kürsiler, ağaçlara mezarlara gidip ağaçtan daldan ve mezardaki ölüden medet bekleyen bir zihniyetten fazgeçmek korkusu.

3-Malından zekat verme korkusu; 10 Tane evi olup yıllarca kira ve ev yüzünden kiracılarına kan kusturmuş, anasından emdiği sütü burnundan getirmiş Kapitalist hacılar gördük hepimiz. Hacdan gelip kibirle şeytanın sağdan yumruğunu çaktığı kibirli tipler "Namazımızı gılıyog, orucumuzu dutuyog, oğlanı everdig, gızı okuttug, haccımıza gettig. Çook şukur. Ama araplar gokuyo heri, adamlar yıkanmıyo, en gozel muslümanlıg bizde, Allaha şukur ki Turkuk" sözleri gururla kibirle akarken ağızlarına zekatı almazlar bile. Vermeleri gereken zekatla almıştır o evleri. Şeytan önden de çakar böyle tiplere, önden dedim çünkü geleceği ve günü kurtarmayı "Ne demişleerr, dünyada mekan ahirette imaaan" derler. Dünyada mekanlar sahibi olmak için debelenmiş ve cimrileşmişlerdir. Asıl mekanın bir kefenle bir mezar olduğunu asla görmemişlerdir onlar.

4-Mal tutkusu Kapitalizmle örtüşür, Toplumsal İslam işlerine gelmez korkarlar; Kalplerinde Kabe olduğunu söyleselerde bunların kalplerinde Piramit vardır. "Altta kalanın canı çıksın" sözü onları özetler. Namazlar Maun suresinde antatıldığı üzere sahtedir. Bunlar ve bunların okuduğu gazeteler Toplumcu, paylaşımcı islamdan, hasır üzerinde uyumuş, sırtı rahat yüzü görmemiş kuru et yiyen lüksten kaçan PEYGAMBER TASAVVURU'Ndan nefret ederler. Milyarlarca parayı VIP hacı olarak gidip porno yıldızının otellerinden Kabe manzaralı odalardan Kabeye bakarlar. Kabeye o balkondan yukardan bakan ve utanmayan, 25 bin lirayı VIP HAC için verirken utanmayan ellerinizden gözlerinizden yetimler, gureba ve fıkaralar şikayetçi. Siz den ve sizin kibir kokan ibadetlerinizden uzağız biz. Allah sizi ya ıslah etsin yada zaten belanızı verecektir.

5-Jeo staratejik konumu itibariyle yıllardır İngiltere ve onun yanıda çıkar arayan stratjist eli kalem tutan yerli kapitalist İslamcılar, kendilerine verilen ve sunulan bunca nimete nebevi siyasetle değil, siyaseti dırarla geldiklerini bildikleri için böyle bir oluşumu boğmak ve sultacı zihinlerini, sömürülerini, mal biriktirme tutkularını devam ettirmek için olanca güçleriyle Marks üzerinden Toplumcu Sosyalist paylaşımcı öz İslamla da savaşacaktırlar. Bunu yaparken kendilerine iki buçuk milyon çoğu Kurana ters bozulmuş hadisleride payanda yapacaklar ve dahada iğrençleşecek ve kibirleri dahada artacaktır. Kendilerinin yürekleri mütevazi olan, eşitlikçi, adil ve paylaşımcı KARElerden oluşan Kabe'de değil, gönülleri hiyararşinin ve kapitalizmin sembolü olan Piramit ve müseyleme fravunlar için çarpmakta.

Sosyalizm'i ne Marks ne Mao buldu. Sosyalizm, Bakara Suresinin faize karşı duran yapısı içinde ve bir çok muhtelif surelerde hep vardı. Adam Smith'in kapitalizminden kaçanların Marks Sosyalimine gitmelerinin nedeni İslamın yıllarca Kapitalizmin yağdanlığı olarak ustaca kullanılmasından gelir.

Oysa "Sosyalist İslami Manifesto" yazımda belirttiğim gibi CEM, CUMA, CAMİ, CEMAAT, CÜMLE, CEMİYET kelimelerinde olduğu gibi COME(GEL), COMPANY(ORTAKLIK), COMMON(ORTAK), COMMUNITY(TOPLULUK), COMMUNICATION(iLETİŞİM)  hep bir olma bira araya gelme konuları ortaktır. Namazın toplu kılınması, kolkola zalime direnmenin Kuran'da övülmesi, Orucun toplu açılması, Zekatın kurumlaştırılması, Haccın toplu yapılması düşünenler için anlam ifade eder. 

Onun için onlar Kuran'ın okunmasını istemezler. Okunucaksada Arapça okunsun isterler. Onlar sömürülerini, arapça huşu içinde okunan ama anlaşılmayıp yalan bazı hadisleri kakalayarak toplumu sömürme yoluna giderler. Hadis ve ayetleri paravan olarak çıkarlarına tutarlar.

Bunu yaparlar çünkü onlara Allaha değil Güce ve o gücü kapitalist sistemde sağlayan paraya taparlar. 

O yüzden bunlar sonuna kadar toplumcu islami anlayışla mücadele içinde olacaktırlar. 

( Elbette yukarda anlattıklarım toplumda bolca görülen tipler içindir, asla samimi olan insanlar için değil )

1- http://blog.milliyet.com.tr/sosyalist-devrimci-islam-nedir--islami-sosyalist-manifesto/Blog/?BlogNo=189163

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..