Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Soykırım yasası ve Türkiye ne yapmalı?

Soykırım yasası ve Türkiye ne yapmalı?
 

'Türkler Ermenilere soykırım yapmamıştır' diyenleri cezalandıran yasa senato yolunda.. Senato'da oylanıp kabul edilirse yürürlüğe girecek. Yürürlüğe girmeyip bekletilirse Demoklesin kılıcı gibi ülkenin üzerinde sallandırılacak!

Türkiye seçmesi gereken argümanlar ile nasıl mücadele etmesi gerektiğine karar verecek..

Başta AKP hükümeti olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşecek. İlk kez uluslarası sorunun çözümünde bütün ağırlığı ile sivil toplum örgütlerinin çabalarına tanık olacağız. Çünkü; AB sürecinde toplumlar arası iletişimin bozulduğu bir yola değil, bilakis ilişkilerin sağlıklı yürümesi gereken bir kulvara giriyoruz.

Peki bu yasa Türkiye'nin üzerinde sallandıkça siz Fransızlar olarak kamuoylarınıza bir ülkeyi AB'ye alıp alınmamasını nasıl sorabilirsiniz ki!

Düşünme sırası Fransız kamuoyunda!

Fransa neden 1915'te yapılanları 2001 yasası ile ele alıp kanunlaştırmak yoluna gitmiştir?

Ermeni diasporası mağduriyetlerini anlatmak sureti ile kendi çıkarlarına tutunmaktadırlar. İşte bu mağduriyet psikolojisi Fransa'yı o kadar bıktırmıştır ki, karşılıklı oy potansiyeli de hesaba katılarak bu yasa çıkarılmış. Yalnız bu yasa çıkarılmakla yeterli görülmemiş. İlla sonuç alınacak!

Fransa Parlamentosu yerel bir mahkemeye dönüştürüldü. Başta AB yetkililerinin tepkilerine rağmen.. Türkiye'deki Ermenlerin çıkarlarını 301. madde engelliyormuş gibi karşılıklı olarak isteklerin dikkate alınması istendi ve yasanın meclisten geçmeyebileceği ifade edildi.

Karşılıklı çıkar ilişkisindeki dayanışma pes dedirtecek nitelikte!.

Eski Paris Büyükelçilerimizden Uluç Özülker'in söylediği gibi Avrupalıların en haksız oldukları konularda bile sorunu hukuksal bir paket içinde sunma becerileri var. Ancak dayanışmaları da..

Gelelim bu argümana karşılık Türkiye ne yapacak ve ne yapmalı?

Fransa'nın bu yasa ile ileri sürdüğü iddianın bir kanıtı var mı? Yani, Nazilerin Yahudileri soykırıma tabi tuttukları Nürünberg Mahkemesi gibi bir kanıt var mı? Bu yasa Anayasa Konseyine götürülür ise ne gibi bir gerekçeler ileri sürülecek?

Bu yasa ile bu sorun uluslararası gündeme taşındığı için ilk planda Türkiye iki argümana sarılması gerekecektir.

1. Fransa'da bir Türk vatandaşı bu cezayı işleyip, İnsan Hakları Mahkemesine gidilecektir.
2. Hukuksal delillerin toplanıp bir dosya ile Lahey Adalet Divanına gitmek gerekecektir

Sorunun çözümü için 301 nolu yasanın da bir şekilde aşılması sağlanmalıdır.

 
Toplam blog
: 41
: 1238
Kayıt tarihi
: 08.09.06
 
 

Tarihi kent Niğde'de doğdum. Ankara Üniversitesi S.B.F Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldum. Ara..