Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '12

 
Kategori
Mizah
 

Soytarı Merkür

Soytarı Merkür
 

İşte böyle bir şey bu Soytarı Merkür


 

29 Ağustos Merkür günü imiş! Astrologlara göre bugün, Merkür’ün diğer gezegenlerle oluşturduğu açılar bize pozitif bir ruh hali, yaratıcılık, sosyal ilişkiler, güzel haberler, seyahatler, velhasıl renkli ve huzurlu bir gün vaat ediyor. Güneş sisteminin Güneş’e en yakın olan bu gezegeni aynı zamanda benim de gezegenim, iyi tanırım o Merkür’ü ben! Hatta çok iyi tanıdığımı bile söyleyebilirim, yıllar boyu bana yaptıklarını bir bir hatırlıyorum çünkü.

İsterseniz biraz tanıtayım size; efendim bu Merkür çok şakacı ve alaycı bir gezegen.Tıpkı Kralın soytarısı gibidir. Bayılır insanlara şaka yapmaya, siz bilmezsiniz onun şaka yaptığını, sinirlenirsiniz, gününüz zehir olur. Ama bütün bunları hep belli dönemlerde yapar. Senede üç kez, her biri otuz günden, toplamda doksan gün geri geri gider, bu Merkür. İşte, ne yaparsa bu arada yapar yapacağını. Sizinle alay eder, eğlenir soytarı Merkür. Ne mi yapar?  Ah, neler yapmaz ki! Bir kere gün içinde size her an bir engel çıkarabilir. Ama bunu hep belli zamanlarda yapar; aceleniz vardır, bir yere yetişeceksiniz, olmadık sebeplerden gecikirsiniz; bir eşyanızı ararsınız, bir türlü bulamazsınız, oysa gözünüzün içine bakıyordur ve siz onu görmezsiniz. Hadi, bu aşamayı geçtiniz ve çıktınız yola, tam yarı yolda birden aklınıza gelir, ocağın altını söndürdüm mü diye? Emin olmak için çaresiz geri dönersiniz. Telefon beklersiniz gelmez, birini ararsınız, önemlidir, bir türlü ulaşamazsınız. Yolda trafik tıkanır, geç kalırsınız. İşte, daha bunun gibi bir sürü örnekler hep zorlaştırır günlük yaşamınızı, deliye dönersiniz. Oysa soytarı Merkür, kahkahadan kırılmakta ve bir köşeden sizi izlemektedir. Aslında hiç de kötü bir niyeti yoktur, sadece tabiatı böyledir.

İşte, her sene doksan gün benimle de böyle alay eder bu soytarı Merkür. Sonra, bırakır beni kendi halime, biraz silkinir kendime gelirim, koşturmaya başlarım delice yarım kalmış işlerim peşinde. Bir an düzelir gibi olur her şey, rahatlarım, ama o; uzaklarda bir yerde sinsice alay etmektedir benimle. Bilir tekrar karşıma çıkacağı günü, çok geçmez dağarcığında bir yığın yeni, hınzır şeylerle çıka gelir. Bilirim, bu soytarı Merkür hayat boyu bırakmayacak peşimi. En iyisi, siz de onun bu şakacı tavrına alıştırın kendinizi, o günler geldi mi, bırakın hayatın akışına bırakın, siz de eğlenmeye bakın, zaten bir yerlerden duyacaksınız Merkür’ün kahkahasını. Kızmayın, siz de ona katılın, basın kahkahayı, inanın hayatınız daha renkli geçecektir.

 

.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..