Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
Haber
 

Sporu erkeklerin tekelinden çıkarıp, kadınları, 8 yılda 284 ton zayıflattılar

Sporu erkeklerin tekelinden çıkarıp, kadınları, 8 yılda 284 ton zayıflattılar
 

Bedriye Hülya, konusunda uzman


 

 

          “Herkes İçin Spor Federasyonu”yurt  çapında öyle bir iş yaptı ki, bir işaretle  yurdun muhtelif yerlerinde yaşı başı, mesleği ne olursa olsun, bütün  genç kız ve kadınları sahillere döktü. Aynı anda aynı saatlerde başlatılan ritmik hareketlerle ivme kazanan sportif faaliyeti, “Kumfit etkiliğini sürdürerek bir ilki başlattı.

          Yaş, cinsiyet, sosyal statü ne olursa olsun herkesi spor platformuna çeken bu hareket, aynı anda öttürülen düdüklerle İstanbul Cadde Bostan Sahillerinden tutun da,İzmir Ilıca Plajı, Tekirdağ Kumbağ Plajı, Trabzon, Bodrum’da gerçekleşen etkinlikte, katılımcı kadınlar, 8 yılda Türkiye’deki kadınları 284 ton zayıflatan b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi’nin antrenörlerinin önderliğinde hep birlikte kumfit, zumba, pilates ve yoga yaptılar. Ayrıca yarışmalara katılıp, sponsorlardan hediyeler kazandılar.

          Böylelikle “Kumfit” etkinliği kapsamında 5 ilde tam 2 bin kadına aynı anda spor yaptırıldı.

          Organizasyonun titizliğini gören  sportif  faaliyeti izleyenlerden bir kısmı: “ Öğrendik ki, Türkiye’de aynı anda, sandığa oy verme gibi  kadınlar  sahillerde toplaşıp, spora adapte oluyorlarsa, pes doğrusu. Bu hareket yaygınlaşmalı.  Onca yalvar yakarlara rağmen sandığa gitmeyenlerin de kulakları çınlamalı” diye serzenişte bulunuldu.

          Yaşlısı gencinin sahillerde kumfit, zumba, pilates ve yoga yapmaları görülmeğe değerdi. Katılımcı kadınlardan bu  spor kültürü merkezine kayıtları bulunanların anlattığına göre de, yurt çapında bu ve bunun gibi faaliyetlerle Kadınlar,   tam sekiz yılda 284 ton zayıflamış.

          Bu sporlardan umulanlar ise değer itibariyle yaşamı daha da güzelleştirmek, yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

          Ayrıca iştirakçiler konferanslara çağırılarak, tatillerinde hem eğleniyorlar hem de bilgilendirilerek sosyal aktivitelerinde daha  ayağı yere basar hale geliyor.

          Konuştuğumuz Halkla İlişkiler ve bi-fit uzmanı Bedriye Hülya “sadece kadınların spor yapabildiği merkezleri ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtti. Sporu erkeklerin tekelinden çıkarıp, kadınları bir araya getirerek sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için çalıştıklarını vurguladı. Sporun sağlık için önemine de dikkat çeken Bedriye Hülya  “5 ilimizde sahillerde gerçekleşen Kumfit etkinliği ile kadınlara hep birlikte spor yaptırarak hem sporu sevdirmeyi hem de sosyalleşmelerini sağlamayı amaçladık. Ayrıca kadın sağlığını da ön plana çıkarmak istedik. Gelecek dönemde spor ve sağlık için kadınlarımızı bir araya getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

          Sosyal bir girişim olarak Türkiye’nin 51 ilindeki 230 merkeziyle faaliyet gösteren ve 250.000 kadın üyesi olan b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi ise Türkiye’de kadın girişimcileri desteklemek, kadın istihdamını artırmak, her yaştan ve gelir grubundan kadına spor yapma fırsatı sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Buna dair LİNK:

 

www.bfit.com.tr

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..