Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '15

 
Kategori
TV Programları
 

Star Tv’ye Star gerekmez!

Star Tv’ye Star gerekmez!
 

Doğrusu bazen umudumu yitiriyorum! Sektörün gidişatı, yoldan şaşan yayın saatleri, apar- topar bitirilen diziler beni umutsuzluğa sürüklüyor. Kardeş Payı, Medcezir, Güzel Köylü gibi dizilere selam durmak amacı ile bu yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın başrollerini paylaştığı Kardeş Payı dizisi 35. bölüm ile tarihe dönüştü. Oysa geçen sezon başlayan dizi 22 bölümlük 3 paket halinde toplam 3 sezon ve 66 bölüm üzerinden ve sadece 60 dakika yayınlanacaktı anlaşma böyleydi. Seyircilerini aptal yerine koymadan, tüm yalın ve samimi halleriyle ekranlarda siz deyin 2 sezon ben diyeyim 1,5 sezon bizleri güldürdüler. Reytingleri oldukça iyi olan dizi sanki keten-pereye getirilmek istenmiş gibi bahane üretecek zemini ayarlayarak Star Tv tarafından bitirildi. İzlendikleri bölümler boyunca yüksek teklifler ile başka kanala transfer edilmek istense de ekip Star Tv’ye verdiği sözü tuttu. Pekiyi kanal sözünün eri miydi?

Star Tv, genç kitleyi avucuma alayım derken, sağ olsun durumun gözünü çıkarttı. PT 2 içerikli yayınlanan dizi genç kuşak tarafından o kadar sevildi ki dizide duydukları esprileri günlük hayata taşıdılar.  Perşembe gecelerinin yıllanmış fenomeni Kurtlar Vadisi’ni geçen reytingleri ile yayınlanan dizinin süresini 70-80 dakikaya çıkarttıran kanal olmadı bir de hem gün hem de yayın saatini (PT1) değiştirerek Kardeş Payı dizisinin ölüm fermanını ilan etti.

Yazılarımı takip edenler bilir ben bu tür hamlelere “ Sürgün Diziler Kervanı” diye hitap ederim ve her biri de yayından kaldırılır. İlk kez başarılı bir dizi için yapılan böyle bir hamle görüyorum. Genelde gün ve saat değişiklikleri, dizinin beklenen reytingi alamayışından ötürü kanal tarafından çözüm odaklı yaptığı zorunlu harekettir. Şimdi “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” durumundayız. İlk defa bir dizi 3 sezon yayınlanmak üzere bir anlaşmaya imza atmıştı, senede 33 bölüm, Ocak-Haziran arası, PT2’de ve 60 dakika, peki sonra? Bu kadar star hareketlerle başarılarının arkasında durmaya çalışan bir ekibi ve yarattığı işi nasıl olurda adı Star olan bir televizyon kanalı yayından kaldırır?

Güzel Köylü dizisine ne demeli?Gizem Karaca, Berk Cankat ve Mehmet Ali Nuroğlu’nun başrollerini paylaştığı dizi, yazdan kalan dizilerin en başarılısı ve en uzun soluklusu oldu, hatta reyting havuzundan yayınlandığı kanala da çok büyük bir dilim götürdü. İyi de bunu kadre-kıymete alan kim? Sosyal medyada genç neslin Trend Topik yaptığı dizi güzel güzel işine devam ederken, Faruk Turgut ile yönetim arasındaki sorun dizinin sonunu hazırlamak için bahane olarak öne sürülüyor. Bence kanal birileri için yer açıyor ama bakalım kim bu kadar başarılı olacak?

Medcezir dizisinin sonu da diğerlerinden farklı olmadı! Çağatay Ulusoy- Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez gibi genç neslin başarılı oyuncularının rol aldığı diziyi Ece Yörenç, ustalıkla “Türk”leştirdi ve çok da sıkıntısız ekranlarda yerini aldı hatta Aralık ayında yeni sezon için anlaşma gündemdeydi, bunun açıklamasını da Ece Yörenç twitter sayfasından paylaşmıştı. İşler yolundaydı hatta bu konu ile de sizlerle ekstra paylaşımlarım oldu fakat günler geçti ve Star kanalına yakışır bir star hareket daha yaptı Medcezir için geri sayım başladı, son 3 bölüm…

Ben sektörün çağ atlayıp, modernize edileceğini düşünürken karşılaştığımız ilkel duruma bakın… “Starsan Star’dasın!” sloganı nerede peki? “Bahaneler yoksa, star kalitesinde bahane yaratırım!” diyen Star Tv’ye yolunda başarılar diliyorum!  Yeni yapacağı genç kuşağı ekrandan soğutma hamlesini ise sabırsızlıkla bekliyorum!

Hayatta beklentilerinizin anlamlı olması dileği ile….

www.televizyongazetesi.com

 eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..