Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '11

 
Kategori
Futurizm
 

Steven Jobs ve geleceği hat(z)ırlamak

Steven Jobs ve geleceği hat(z)ırlamak
 

 

Steven Jobs doğdu, yaşadı, ve öldü. Her insan gibi hiç bir fark yaşamadan bu süreci tamamladı. Bunu kendiside dile getirdi birçok kez ve ölümün eşiğinden döndüğü ilk ameliyatı sonrasında ölümü hatırlamak gerektiğini vurgulamaya başladı.
 
Geleceği hatırladı, ölümü hatırladı, geleceği hazırladı. Nasıl mı? Doğdu; geleceği hatırladı. Yaşadı; ölümü hatırladı. Öldü; geleceği hazırladı. Farkına vararak yaşadı, bunun için çalıştı, farkına vardırabilmek için. İşte bu yüzden milyarlarca insan onu tanıyor  ve iyi dileklerini gönderiyor. Mezhebi, dini, önemli değil çoğu zaman maneviyatı yüksek bir bilince sahip olması ve inançlı olması onu farklı kılan etmenlerden sadece biri. O kadar olumsuzluklarla yaşayan birisi seçilmiş değildi ama kendini seçilmiş olarak tanımladı. Evlatlık olarak adım attı yaşama, kaybedecek bir şeyi yoktu ama sorumluluk sahibiydi okulu terkederkenki davranışı ailesini düşünmesiydi sadece. Asla yılmadı, inandı, çalıştı, başardı. Kendi şirketine işe aldığı kişi tarafından Apple'dan kovuldu. Ama güçlenerek geri döndü. Geleceği hazırladı ve öldü.
 
Futurizm; geleceği yazmak, inovatif düşünebilmek, olumlu düşünerek gerçeği yaratmak. Steve Jobs da böyleydi işte. Hayal gücü, düşüncenin önündedir diyende zaten Eınsteın değil miydi? Bundan 20 -30 sene sonra Steve Jobs dan da aynen bu şekilde söz ediyor olacağız. Olumlu, cesaretli ve büyük düşünebilmek bir yetkinliktir. Biz Türkler'de az olan bir yetkinlik. Pozitif düşünce ve olumlu yaklaşımlarla geleceği yazmak, aslında belki de başka bir boyutta yaşamış olduklarımızı, geleceğimizi hatırlamak. Çok zor değil bir bakıma kolay, hayal et, resimle, yaz ve gerçek olsun. Kaderin senin elinde. Fark yaratmakta bu, bunu yapanlar tarihe isimlerini yazıyorlar, izlemiyorlar oyuna dahil oluyorlar, yaşamdan bize sundukları için hamd etmek ve inanarak şükür ederek olaylara yaklaşım sergilemek gerekli. Steven Jobs'un başına gelen en iyi şey olarak tabir ettiği olay; Apple'dan kovulmasıymış. Nekadar ilginç olumsuzluk içerisinden bir hayat dersi çıkartarak güçlenerek, maneviyat seviyesini yükselterek, daha da bilge olarak geri dönüp yarım kalan işini bitiriyor. Ve şu an Amerika'dan daha zengin nakit gücüne sahip. 340milyar $.Mezarlık daki en zengin kişi olmak istemediğini de dile getiriyor her fırsatta. Ama sanırım öyle olacak.
 
Olaylara bakış açısıyla ve farklı yaklaşımlarıyla başarıyı yakalamış. Başarı onun  için bir süreç değil sonuç olmuş. Şikayet etmemiş, negatif düşüncelerle kendini kelepçelememiş, evlatlık olması onu hayata küstürmemiş, kendi kurduğu işinden kovulması depresyona sokmamış, aç kal budala kal sözünü kendisine felsefe edinmiş. Bunları yapmadığından geleceği yazmış, bir şeyler katmış yaşama, yaşadıklarına ve evrene. Futurist olmuş, pozitifin gücünü ve enerjinin sırrını keşefedenlerden Steven Jobs. Hep hayal etmiş ama uygulamaya da geçmiş. İnsan yapamayacağı şeyi hayal de edemez bu gerçekten yola çıkarak sınrları zorlamış. Kısaca yapmış.
 
2012 aydınlanma çağı için önemli bir kişi oldu. Teknoloji geleceğe hakim oldu. Gerisinde kalmak yok olmak gibi bir şey artık. Geleceği yakalamak gerekli, tabi kaçıranlar için. Maneviyatın gücü, teknolojiye ilham verir, çünkü duygular ölçülemez elle tutulamaz enerjilerdir. Hayal dünyası gerçekdir. Hayal et, resim et, yaz ve gerçek olsun. Kaderin sensin. Geleceği düşün, hedeflerin olsun, fikrin olsun, cesaretin olsun, hırs değil ama azmin sonsuz olsun. Başarısızlık addettiklerin, başarılarının adı olsun. Ölümü hatırla ki anı yaşabil. Hayata başarmak için gelmiş bireyleriz çünkü buna programlıyız. Mükemmeliyetçilik genlermizde var çünkü Cennet kusursuz bir yerleşim yeridir. Oraların sakini olduğumuzu hatırlayarak bu dünyada yaşamak bizleri güçlü ve farkında kılacakatır. Kimse Steve Jobs olamaz, olmamalı da zaten. Herkesin kendi ismi ve dna kodu var bu yüzden adımızı evrende sonsuzluğa gönderebilmek için evrene, hayata bir şeyler katmak zorundayız, isteyenlere tabii ki. Futurist olmak iyi bir şey, önümüzde iyi bir örnek var kimse inkar edemez. Futurist olmak için bugünkü hayata bakışınızı ve iç benliğinizi buna göre belirlemeniz gerekir. Olaylar karşısındaki duruşunuz ve yorumlamalarınız bunu belirler.
 
 
 
Öncelikle Tüm Fütüristler Derneğine üye olmakla başlayabilrsiniz. Bir araştırın tavsiye ederim.
 
 
 
FH. 09.10.2011
 
Toplam blog
: 14
: 1150
Kayıt tarihi
: 08.04.07
 
 

Ben Kimim? Herkesin kendisine sorması gereken farkındalık sorusu... Dünya hayatını deneyimleyen, ..