Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '18

     
    Kategori
    Hukuk
     

    Subpoena Nedir?

    Amerikan hukuk sisteminde, bir mahkeme celbi  veya mahkeme ifadesinin üretilmesini gerektiren yazılı bir mahkeme emridir. Terim Latince "ceza altında". Bir mahkeme celbi, kişinin adını ve adresini, görünümün tarihi ve saatini ve isteği listeler.
     
    İki farklı mahkeme celbi türü vardır: mahkeme tanıklığı için bir  mahkeme celbi test belgesi ve davaya ilişkin materyallerin üretimi için mahkeme celselleri (belgeler, kayıtlar veya diğer herhangi bir fiziki kanıt).
     
    Subpoenas Neden Kullanılır?
    Sırasında “keşif” Bir deneme veya durum tespit fazında, avukatları delil veya tanık ifadelerini toplamak için celp kullanın. Sübvansiyonlar, bireyleri adalet sistemi için son derece değerli araçlar yapan kanıt veya tanıklık etmeleri için zorlar. Kanıtların toplanması üzerine uygulanabilir ve yasal gerekliliklerin yerleştirilmesi, her iki tarafın davasının yargılamanın veya jürinin adil bir karara varmasına yardımcı olmak için mümkün olduğu kadar çok kanıt toplamasına yardımcı olur.
     
    İki tür mahkeme celbi farklı nedenlerden dolayı ve farklı bilgi türleri elde etmek için kullanılır. Örneğin, bir  mahkeme celbu  , bir suçtan şüphelenilen bir çalışanla ilgili kayıtları devretmek için bir işi zorlayabilir. Öte yandan, bir  mahkeme celbi testificandum mahkemede birisinin mahkemeye çıkmasını ve gece bir suçun meydana geldiği yerde bir şüphelinin bulunduğu yer hakkında şahitlik yapmasını emredebilir  .
     
    Bir mahkemeye cevap vermeyen herkes mahkemeye saygısız olarak tutulur.
     
     Devlete bağlı olarak, bu kişi mahkeme celbi şartlarını yerine getirinceye kadar küçümseyebilir. Ölüm cezası, para cezaları veya hapis cezasına neden olabilir.
     
    İki tür hor görme vardır:
    Sivil istismarı: Bir kişi, yasal prosedürü engellemek amacıyla mahkemede listelenen eylemleri bilinçli olarak önler.
    Ceza muhakemesi: Mahkeme oturumu sırasında bir kişi kimi zaman saygısızlık ederek mahkemeyi anlamlı bir şekilde bozar.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 105
    Kayıt tarihi
    : 05.07.18
     
     

    İstanbul Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisiyim. ..