Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '07

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

SUNY at Buffalo School of Management - SUNY MBA

SUNY at Buffalo School of Management - SUNY MBA
 

Buffalo Üniversitesi 1846 yılında kurulmuştur. 1962 yılında State University of New York (SUNY) sistemine girerek University of Buffalo adını almıştır.

The State University of New York, University at Buffalo, School of Management ilk kez 1923 yılında eğitimine başlamıştır. İlk mezunlarını 1927 yılında vermiştir. UB School of Management, güçlü akademik sistemi, uzman öğretim kadrosu ve tüm dünyaya yayılmış başarılı mezunları sayesinde haklı bir üne sahiptir.

Buffalo School of Management tüm dünyaca başarısı bilinen bir okul olması sebebiyle öğrencilerinin bir çoğu yabancı uyrukludur. Global iş çevrelerinin bu denli geliştiği günümüzde, UB MBA öğrencilerinin kendi içlerindeki ülke çeşitliliği yardımıyla aldıkları MBA eğitimi ve bu deneyim öğrencilerimize dünyanın çok farklı yerlerinde yeni kapılar açıyor.

The State University of New York (SUNY) University at Buffalo School of Management Wall Street Journal tarafından yayınlanan işletme okulları sıralamasında yedi yıldır dünya çapında en iyi okullar arasında yer verilmiştir. Mezunlarının işe yerleşme oranının yüksekliği nedeniyle 9uncu ilan edilmiştir. University at Buffalo School of Management Wall Street Journal sıralamalarında Buffalo-Niagara bölgesinden başarılı bulunan tek okuldur.

Business Week sıralamarında MBA eğitimine yatırım yapan öğrencilerin yatırımlarının hızlı geri kazanmalarını Amerika’nın ilk 5inde göstermiştir.

Forbes sıralamalarında da UB School of Management MBA eğitimine yatırım yapan öğrencilerin yatırımlarının hızlı geri kazanmalarını Amerika’nın ilkleri arasında göstermiştir.

UB School of Management işletme dalında öğrencilerinin profiline uygun farklı programlar sunar.

Full-time MBA programı yaklaşık 80 yıldır başarılı ders programı yardımıyla lider MBA programları arasında yer alır.

Executive MBA programı iş yaşamında önemli konumlarda çalışmakta olanlar için sunulan 22 ay süren yoğun bir MBA eğitimidir. 1994 yılında kurulmasına rağmen 200’den fazla yönetici bu programdan mezun olmuştur.

Bu programların yanı sıra University of Buffalo School of Management, Undergraduate, Professional MBA, International MBA, MS in Mgmt Information Systems, MS in Accounting, MS in SC&OM, MS in Finance, PhD in Management programları sunar.

University at Buffalo MBA programı son yılların ve yakın geleceğin iş yaşamının gerektirdikleri doğrultusunda ders sistemini tekrar düzenlemiştir. Temel dersler, kariyer hedefli seçmeli dersler ile güçlendiriliyor. Bireysel ve takım çalışmaları da bu sistemin başarısını destekliyor. Bazı ders başlıkları şöyle sıralanabilir,

Behavioral & Organizational Concepts for Management (3)

Business Communications (1.5)

Ethics & Corporate Governance (1.5)

Financial Analysis & Reporting (3)

Financial Management (3)

Marketing Management (3)

Operations & Service Management (3)

Probability & Statistics (3)

Strategic Management (3)

Wall Street Journal, BusinessWeek ve Forbes magazinleri en son araştırmalrı sonucunda, University at Buffalo School of Management’ı dünyanın en başarılı işletme okulları arasında göstermektedir. Bu araştırmalar Buffalo MBA programlarının kalite ve değerini MBA öğrencilerinin, mezunlarının ve şirketlerin memnuniyetiesas alınarak oluşturulur.

1930 yılından günümüze UB School of Management AACSB International - The Association to Advance Collegiate Schools of Business tarafından onaylıdır. AACSB dünyanın 7000 işletme okullarından sadece 529’unu onaylamıştır

MBA öğrencileri okulun gösterdiği yurtlarda veya kampus dışında özel konaklama seçeneklerinde kalabilirler. UB öğrencilerinin genel profili; ortalama 25 yaşında, 2-3 yıl iş deneyimine sahiptirler. MBA öğrencilerinin %25’i 16 farklı ülkeden gelen yabancı uyrukludur. Dünyanın birçok farklı yerinde lider ve yönetici konumunda UB School of Management’ın 28,000’den fazla mezunu bulunmaktadır.

Her yıl öğrenciler tarafından kurulmuş ve öğrenciler tarafından işletilen Graduate Management Association (GMA) öğrenci hayatını kolaylaştırmak ve unutulmaz kılmak için piknikler, spor karşılaşmaları veya Habitat gibi sosyal organizasyonlarla çalışmalar gerçekleştirerek MBA öğrencilerinin ders dışı değerli deneyimler kazanmalarına yardıncı olurlar.

UB School of Management University at Buffalo’nun Kuzey kampusündedir. Burası New York eyaletinin Amherst bölgesindedir. Amherst, Money dergisi tarafından 3 kez “Amerika’nın en güvenilir şehri” olarak ilan edilmiştir.

The State University of New York (SUNY) University at Buffalo School of Management iletişim adresi:

Dean's Office

John M. Thomas, Dean

160 Jacobs Management Center

Buffalo, NY 14260-4000

Telephone: (716) 645-3221

Fax: (716) 645-5926

E-mail: mgt-dean@buffalo.edu

İlginizi çekebilecek diğer Top MBA Okulları hakkında Türkçe bilgi:

» Bentley College, McCallum Graduate School

» Boston University School of Management

» Carnegie Mellon University, Tepper School of Business

» Cornell University, Johnson Graduate School of Management

» Duke University, Fuqua School of Business

» Fordham University Graduate School of Business

» George Washington University School of Business

» Georgetown University, McDonough School of Business

» Goizueta Business School, Emory University

» Hult International Business School

» Thunderbird School of Global Management

» Tulane University A.B. Freeman School of Business

» UC Berkeley, Haas School of Business

» University of Maryland, Smith School of Business

» University of Pittsburgh Joseph M. Katz Graduate School of Business

» University of Rochester Simon School

» University of San Francisco, Masagung Graduate School of Management

» University of Southern California, Marshall School of Business

MBA, MBA nedir?


Sorularınız için isiltabag@okulariyoruz.biz


Işıl Tabağ
Director
www.okulariyoruz.biz

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..