Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Süper kadın olmak

Süper kadın olmak
 

Sabah teleşla kahvaltı hazırlamaya girişen kadın diğer yandan çocuğu okula hazırlar. Bu arada hazırlanacak ve kendine vakit ayıracak, çocuğu servise bırakacak kendisi de işe gidip verimli çalışacak. Tabi birde hamile ise ilave bir yük taşıyacak.

Günün yorucu temposunun ardında tekrar yemek, temizlik, ütü, bulaşık daha nice işlerin üstesinden gelip bizi akşam mutlu edecek, bizimle yatacak ve yorgunluk ve şikayet bildirmeyecek. Tüm bunları şikayetsiz yapan kadın süper kadın olacaktır. Tabiki her şey devamlı düzenli, ev her zaman tertemiz ve yemekler harika olacak.

Böyle bir kadın olmak mümkünmü, mümkünse nasıl mümkün. Neyazık ki hayatını acılarla yaşamaya aday kadınsa mümkün. yoksa bunun sonu stres ve yorgunluk en sonunda tükeniştir.

Çoğu kadın ne yapsam yaranamıyorum der. gerçekten dört dörtlük bir ev düzeni ve işlerin hatasızlığı insanı şaşırtır. Yinede erkekler mutlu olmazlar hallerinden ve kadına bir teşekkürü çok görürler. Kadınlar bir türlü onaylanıp takdir görmezler herşeye karşın. Aslında sorun da tam bu noktada başlıyor. Enerjisini tüketen kadın sonunda iflas eden bir psikoloji ve iflas emiş bir bedenle yaşam devam etmekte. Kendisi sağlığını kaybettiği için makul ve mantıklı bir yaşamı ne yazıkki yaşayamamaktadır. Kendi mutsuzluğu ister istemez herkesin mutsuzluğu haline gelmektedir.

Tüm gününü çalışarak dinlenmeden geçiren kadından zaten sevgi ve aşkı beklemek de mantıklı değil. Bu duruma sebep aslında ailenin bütünüdür. Eş çocuklar hatta bazen ailenin diğer büyükleri. Bir insanın sınırlarını zorlayan bir hayatı yaşattığımız kadından mutluluk alamayız elbette. Sorunların da olacaktır. kaygılarıda, hayalkırıklıklarıda, bunalımlarıda. Siz siz olun süper kadın olmaya çalışmayın. İnan ki daha fazla mutlu olacaksınız. Bırakın bu günde eşiniz bulaşıkları makinaya dizsin, çayı o demlesin. İşleri paylaşırsanız eşinize ayıracak zamanınız olur. Biribirinize zaman ayırdıkça konuştukça sorunlarınızı çözemeniz kolay olur. hayatınız kolaylaşır.

Hayat paylaşınca anlam kazanır, paylaşmadığınız her gün sizin biribirinizden kopuşunuzdur, evliliğinizin sonunu hazırlayan bir gidiştir. Kendinize, eşinize ve çocuklarınıza zaman ayırmalısınız. Bunun için süper kadın değil sadece insan olarak sınırlarınızı zorlamadan işleri ve hayatı paylaşarak yaşamalısınız. Unutmayın hayat sadece sizin değil, sorumluluklarda. Sorumlulukları ve hayatı paylaşın.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..