Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Süper kupa finali

Süper kupa finali
 

Yeni futbol sezonunun ilk resmi maçı dün gece Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla açıldı. İki takımın da hazırlık maçlarını izlediğim kadarıyla pısırık, zevk vermeyen bir maç bekliyordum. Futbol izlemeyi o kadar özledim ki yine de maçı izlemek için televizyonumun başına geçtim.

Maça Fenerbahçe hiç beklenmediği kadar iyi ve tempolu başladı. İlk dakikalarda da daha baskılı oynadı. Carlos'la iki frikik buldu ama yararlanamadı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş akınları başladı ilk tehlikeli atakta Delgado çok şık vurdu üst direkten döndü, ahlar vahlar arasında dönen topu çok hızlı taşıyan Aurelio, sola Uğur'a o da ortada boş durumdaki Carlos'a çıkardı ama Carlos boş kale yerine topu yandan auta attı. Kısa süre karşılıklı ataklarla geçtikten sonra gol de gecikmedi. Yine bir akında Alex karşı karşıya pozisyona vurmadı, sağda boş olan Deivid'e çıkardı o da kaleci Hakan'ın altından golü buldu.B u golden yaklaşık 9 dakika sonra Beşiktaş'ın golü geldi, Edu topu ayağında fazla tutunca, baskı yapan M.Yozgatlı topu çok iyi söktü ve akıllıca pasladı. Gelişine Bobo'nun yatarak vuruşu beraberliği getirdi.ilk yarı itibariyle maç hızlı ve akıcıydı. Fenerbahçe'de en çok eleştirilen 3 futbolcu en iyileriydi takımın. Uğur Boral, Deniz Barış ve Deivid. Beşiktaş ise ilk yarı attığı golün öncesi ve sonrasında 10 dakikalım bir bölümde baskındı.

İkinci yarı 1-1'i bozmak için Beşiktaşlı futbolcular çok daha gayretli gibiydi, 65. dakikaya kadar topa daha sahiptiler. 2. yarı karşılıklı ataklarla geçen bir 45 dakika oldu. Maç uzatmalara gidecek gibi gözükürken colin Kazım kaptığı topu, Deniz'e o da tek topla Kezman'ın koşu yoluna bıraktı.Kezman topla buluşur buluşmaz golü attı. Bu golle Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu.

Sezonun ilk maçı olmasına rağmen zaman zaman tempolu olan bir maçtı. Beşiktaşlı futbolcular birazda Şampiyonlar ligi elemesini düşünüyor gibiydiler. Fenerbahçe ise ilk yarı beklenenin üstündeydi ve eski oturmuş takımla çıktıkları için daha oturmuş gibi gözüktüler.

Son olarak Fenerbahçe, Appiah ve Lugano'nun takıma girmesiyle daha toplu olacaktır ama forvet bölgesine bir kaliteli transfer şart gibi.Deivid çok iyi oynasada artık kredisi kalmadı taraftarın gözünde. Beşiktaş ise daha ilk 11'ini arıyor gibi daha. İlk 5 maçı az kayıpla atlatırlarsa ligde geçen seneki gibi sonuna kadar savaşırlar...

 
Toplam blog
: 6
: 557
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Selçuk Sorguç. 1983 doğumluyum. Futbol başta olmak üzere sporu çok seviyorum. Bir sağlık kuruluşunda..