Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper Kupada şanslar eşit

Süper Kupada şanslar eşit
 

Fenerbahçe-Vaslui maçının yankıları yarından itibaren yerini hafta sonu oynanacak derbi mücedeleye bırakacaktır. Teknik heyet ve futbolcular için derbi mesaisi başladı bile.

Pazar günü ligin açık ara en iyi iki takımı karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla hafta sonu oynanacak derbi lig için de önemli ip uçları sunacaktır. Hatta kaybeden taraf (bir de kötü oynamışsa) transfer dönemi kapanmadan, gerekirse yüksek fiyatlar da ödeyerek, takıma yeni takviyeleri düşünecektir.

Ki zaten herşey bir yana maçın adı yetiyor önemini ortaya koymaya.

Gelelim takımlardaki son duruma..

Fenerbahçe kadro olarak önemli transferlerle geçen seneden çok daha güçlü. Ancak henüz oynanan futbol geçen sezon play-off öncesi Fenerbahçe'yi anımsatıyor. Yeni gelenler arasında henüz uyum sağlanamadı (ki bu çok normal) En çabuk ayak uyduran Kuyt gibi duruyor. Yobo ve Krasic'in durumu ise belirsiz. Yobo takımı tanıyor. Eğer fizik durumu iyiyse 90 dakika oynayacaktır. Yanında Egemen değil de Bekir'in tercih edilmesi, sadece bu maç için, daha doğru olur.

Fenerbahçe'nin en büyük sorunu orta saha.. Bunu bilmeyen-görmeyen kalmadı zaten. Özellikle ilk Vaslui maçında ve 2. maçta 1-1 ile penaltı pozisyonu arasındaki zamanda, görüldü ki önde basan takımlar sarı lacivertliler için büyük dert. Yobo belki defansı biraz toparlayabilir. Ancak Christian, Selçuk ve Mehmet Topal defansın önünden topu alıp, takımı atağa kaldıracak, oyunu yönlendirecek yeterliliğe sahip değil. Tehlikeli bölgelerde topla buluşması gerekirken Alex geriye kadar gelip top alma derdine düşüyor. Sonuç: Hücumda etkisizlik ve kaptırılan toplarla verilen pozisyonlar.

Aykut Kocaman şimdi bu konuda karar vermöek zorunda. Ya ilk Vaslui maçındaki dizilişle sahaya çıkacak (solda Stoch, sağ tarafta Kuyt, ilerde Semih yerine Sow'u tercih edecektir) ya da daha sert bir orta saha tercih edecek ve Vaslui'yi eleyen kadroyu sahaya sürecek. İkinci yolu tercih edecektir. Selçuk yerine Mehmet Topal'ı tercih edebilir. Kuyt 2 gol attıktan sonra santraforda oynayacağı hemen hemen kesin gibi. Ama Sow da ben daha ölmedim dedi adeta. Belki Alex'i 60 dan sonrasına saklayıp çift forveti seçebilir. Kısaca bir çok seçenek var Aykut hocanın elinde ve Pazar günü bence maçın kaderini de Kocaman çizecek. Krasic de büyük ihtimalle sonradan oyuna girecektir.

Gelelim Galatasaray'a.. Fenerbahçe'deki orta saha sıkıntısı Galatasaray'da da mevcut. Selçuk İnan formunda olmadığında, ya da bir şekilde iyi marke edildiğinde top çıkartmakta zorlanıyorlar. Semih Kaya topu oyuna sokarken sık sık pas hataları yapıyor. Danny de ilk kez resmi bir maça çıkacak. Bu yüzden Melo'nun oynayıp oynamayacağı, Selçuk'un performansı ve Hamit'in hangi bölgede oynayacağı (bence SELÇUK'un yanında) çok önemli.

Ujfalusi ve Burak'ın yokluğu büyük bir dezavantaj. Yine hücum hattındaki oyuncular arasında tam bir uyumdan da bahsedemeyiz. Hazırlık maçlarında bunu çok net gördük. Ancak Galatasaray'ın en büyük eksikliği resmi maç yapmamış olması. FB'nin ilk Vaslui maçında düştüğü durum, bu kez Galatasaray'ın başına gelebilir. Fenerbahçe de zor bir maçtan çıktığına göre, tempo düşük olabilir.

Amrabat ve Melo'nun 90 dakika oynamasını beklemiyorum. Ancak Amrabat olimpiyatlarda oynadığından fizik olarak hazır ve 2 oyuncu da rakibi tanıyor, bir süpriz olabilir.

İlerde de Elmander ve Umut oynar ki bu prese dayalı oyun adına Galatasaray için önemli.

Klasik bir söylemle, derbilerin favorisi olmaz. Kaldı ki maç Erzurum'da oynanacak. Fatih Terim hazırlık maçlarında tüm oyuncuları kullandı nerdeyse. Ne yapacağı konusunda kesin konuşamayız. Aykut Kocaman'ın ise ne zaman ne yapacağını futbolcular bile bilmiyordur eminim. İki resmi maça çıkan, fizik olarak daha hazır ve Volkan, Kuyt, Gökhan Gönül böylesine formdayken, şanslar eşit. Bunun tek nedeni de işte Aykut hocanın bu kararsız hali.

Lig öncesi son resmi maç. İki takım taraftarları uzun bir aradan sonra derbi maçını stadta seyredebilecek, hem de eşit sayıda yer alacaklar.. Kısaca, bu güzelliğin keyfini çıkaralım. Hatta Aziz Yıldırım'ın cezaevinden çıkıp, kendini topladığı ilk anda yaptığı tehditkar açıklamaları bile konuşmayalım.

Sadece derbiyi yaşayalım..

 

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..