Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Suriye’de Rusya Ne Diyor, Ne Yapıyor? Amerika Ne Diyor, Ne Yapıyor?

Suriye’de Rusya Ne Diyor, Ne Yapıyor? Amerika Ne Diyor, Ne Yapıyor?
 

İki büyük devlet terör örgütü PKK/PYD’yi besliyor, büyütüyor, eğitiyor, donatıyor…

Türkiye, doğal olarak buna şiddetle karşı çıkıyor.

ABD, besleyip,4.900 TIR hacminde donatmakla kalmıyor, “30 bin kişilik sınır ordusu kuruyorum” diyor.

Hangi sınır?

Elbette Türkiye sınırı…

Türkiye tepki gösterince, önce, “canım, medyada çıkan her habere inanmayın” diyor. Sonra, “sınır ordusu değil, iç güvenlik birlikleri” açıklaması geliyor.

Türkiye,“bütün terör örgütlerini bitireceğim,  öncelikli tehdit Afrin’den geliyor. İlk önce oraya harekâta girişeceğim” diyor. Buna karşılık, ABD, 18 Ocak Perşembe gündüz, “Afrin’deki YPG’yi desteklemiyoruz” diyor, biz bunu, “yeşil ışık” yaktı diye okuyoruz. Aynı günün gece yarısı, ABD’den açıklama geliyor: “Türkiye’nin Afrin’e girmesini tavsiye etmiyoruz.”

Aynı Amerika, 19 Ocak Cuma günü, Tel Abyad’da “inceleme” yapıyor… Adından, buraya, “bin PKK/YPG’li yerleştirildi” haberleri servis ediliyor. Sanki daha evvel oralarda hiç YPG’li yokmuş, ilk defa geliyorlarmış gibi!

Peki, bunlara karşılık Rusya ne diyor, ne yapıyor?

Yıllardır Afrin’de Rus askeri var.Oraya harekât yapabilmemiz için bu askerlerin çekilmesi, Rusya’yla “mutabakat”a varılması gerekiyor. Genelkurmay Başkanı ve Mit Müsteşarı bu mutabakatı sağlamak için Rusya’ya gidiyorlar. Cuma sabahı müjdeli haberi Anadolu Ajansı (AA) veriyor: “Rus askeri Afrin’in güneyine çekildi”.

Sevincimiz akşama kadar ancak sürüyor. Cuma gece vakti, bu sefer, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “yok böyle bişey, askerleri çektiğimiz haberi doğru değil” diyor.

Tabii bu arada, Suriye’nin söylediklerini de Rusya’nın hanesine yazmak lâzım!

Ne diyor Suriye, daha doğrusu, Rusya Suriye’ye ne söyletiyor: “Türkiye topraklarımıza girerse karşı koyarız, uçaklarını hedef alırız”!

Görüldüğü gibi, Rusya ve ABD’nin kafaları karışık veya bizim kafamızı karıştırmak istiyorlar. Bunlara güvenmenin imkânı yok!

Türkiye ne diyor, ne yapıyor?

“Afrin’e gireceğiz… Bütün terör örgütlerini yok etme kararlığındayız. An meselesi!”

Ekonomi kanalı Bloomberg HT’de, 19 Ocak 2018 Cuma akşamına doğru, genç bir yorumcu, tank ve zırhlı araçların sınıra hareket görüntüleri eşliğinde, “Bu akşam veya yarın sabah Afrin’e girebiliriz” diyordu.

Bekliyoruz!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..