Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Suriye'den atılan Havan Akçakale'ye düştü. 5 ölü, 9 yaralı var...

Suriye'den atılan Havan Akçakale'ye düştü. 5 ölü, 9 yaralı var...
 

Önce uçak düştü, iki pilotumuz öldü…

İktidar bunu halka bir türlü açıklayamadı…

Gerçi halkımızın böyle olaylarla fazla bir ilgisi yok. Onlar Barzani’yle “Gurur” duymakla meşguller…

Ateş düştüğü yeri yakar misali, insanoğlunun kendisine veya yakınlarına bir zarar gelmeyince, olaylara tepki göstermiyor.

Günlerden beri Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bizim beslediğimiz Muhalif Suriye Ordusu mensuplarıyla, Gerçek Suriye Ordusu mensupları savaşıyor.

Bu savaşın etkisi, savaş bölgesi kadar Akçakale’de de hissediliyor ve yaşanıyor. Okullar hala açılmadı. Birkaç kez mermi gelse de iktidar sözde bir nota vererek, olayı geçiştirdi. Gerçi mermiyi kimin attığı da belli değil. Yani, Ali’ye nişan alıp atarken Veli’ye geldi misali…

Sonunda korkulan oldu. Savaşı canlı olarak yaşayan Urfa, Akçakale, savaşın taraftarı olmasa da, savaştan en fazla zarar gören bölgelerimizden birisi oldu.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine, Suriye'den atılan top ve havan mermileri düştü. Caddeye düşen mermilerin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. 

Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır sürürken, Akçakale'de korkulan oldu. 

Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı. 

Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Telebyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.

Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü. 

3 Ekim 2012 günü saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine bir havan mermisi düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü. 

İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken, Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi. Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgelere gitmeleri konusunda uyardı.

Aslında güvenlik görevlilerinin de yapabilecekleri fazla bir şey yok. Sade halkı bölgeden uzaklaştırmaya çalışırlar, bu arada gelen top mermilerinden kendileri de nasiplerini alırlar.

Dâhiliye Nazırımız İdris Naim Paşa hazretleri, şehitliğin bir “Nasip” işi olduğunu söylememiş miydi? İşte o bölgede görev yapan polisler, halkı bölgeden uzaklaştırmak isterken yaralanabilir, hatta ölebilirler. Eğer “Nasip”lerinde ölmek varsa!..

Sahi, insan yaşamının bu kadar ucuz olduğu bir ülkede, ölümün nereden geldiğinin bir önemi var mı?

İster PKK, ister Suriye tarafından ne önemi var?

Biz, PKK’yı yıllardan beri barındıran, besleyen, koruyan Barzani’ye ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ diye sloganla destek vermedik mi? O halde bölgedeki olaylar nedeniyle ölen birkaç vatandaş, Mehmet veya Polisin ne önemi var?

Lafla peynir gemisini (Ucuz mazot koyarak)yürütenler, ülke bölünürken, ülkenin gencecik insanları bir bir ölürken ne yapıyorlar dersiniz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..