Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Suriyeli sığınmacılara tepki çirkin ama hükümetin sığınmacılar üzerinden hesapları daha çirkin

Suriyeli sığınmacılara tepki çirkin ama hükümetin sığınmacılar üzerinden hesapları daha çirkin
 

Ülkemizde 600 bine yakın Suriyeli bulunduğu açıklandı. Bunun 200 bini aşkını güney sınırlarımızda bazı il ve ilçelerde kurulan çadır kentlerde yaşıyor. Bu mülteci konusu Türkiye’ye yılda bir milyar doları bulabilecek ağır bir yük getiriyor. İşin doğrusu tuzu kuru olanlar hariç dünyada hiçbir ülke bu kadar yükün altına giremez. Çünkü böyle bir yük ekonomiyi sarsar.

Devletimiz ara sıra batılı ülkelere “sizler de elinizi taşın altına koyun” dese de gerçekten fedakârca davranarak şimdilik bu yükü taşıyor. Savaş nedeniyle ülkemize sığınmış insanlara sizi istemiyoruz diyemeyiz. Bize sığınmış insanları tekrar gerisin geriye bombaların yağdığı topraklara, ölüme, gözyaşına gönderemeyiz. Bu nedenle bir kısım çevreleri “Suriyeli mültecileri istemiyoruz, bize ne kim bakarsa baksın, defolsunlar gitsinler…” gibi insanlığa yakışmayan ayıp ve çirkin söylemleri nedeniyle kınıyoruz.

 Fakat öte yandan bu kadar insanın maddi külfetini fedakârlıkla karşılayan hükümetin böylesine insani bir davranışta art niyetle çıkar peşinde olduğunu, dahası belki yakında ülkelerine dönecek bu gözü yaşlı insanlar üzerinde geleceğe yönelik menfaat planları yaptığını bu ülkenin bir evladı olarak utanarak öğreniyoruz.

Türkçe öğretme, asimilasyon, bekâr kızlarını ülke gençleriyle evlendirme, maaş bağlama, vatandaş yapıp oy kullandırtma, toprak verip Türkiye’de yerleşmeye özendirme, içlerinden militan yetiştirip Esat’a karşı savaşmak için Suriye’ye yollama…

Bir kere hükümete sormak lazım, sen bunları kendi ülkenin insanlarına yapıyor musun? Bu mülteciler Suriyeli değil de örneğin Müslüman olmayan bir ülkeden gelse idi yine de böyle hassas olur muydun? Eğer iddialar gerçekse yardıma muhtaç, bize sığınmış insanlar için böyle çirkin planlar yapmak ülkemiz adına utanç verici.

Öte yandan Suriyeliler de maşallah pek mülteci gibi değiller… Daha çok işgal ordularına benziyorlar. Dar gününüzde size kucak açıp bir tas çorbasını paylaşanlara böyle davranmak doğru mu? Ya siz burada misafirsiniz. Burası babanızın toprağı değil. Türkiye devleti sizi kaldırıp atsa, sınırı kapatsa kim ne diyebilir! Yaralama, öldürme, polise karşı gelme, hırsızlık, yerine getirilemeyecek isteklerde bulunma… Gerçekten çok ayıp!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..