Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeliler çok oldu artık!

Bu günlerde Suriyeli mülteciler kendilerini aştılar. Deyim yerindeyse tam anlamıyla yedikleri kaba sıçıyorlar. Nasıl oluyor da bunlar ülkemize zarar verebiliyorlar.

Geçen yazımda da yazmıştım. Suriye konusunda politika değiştirmeliyiz diye. Ama o yazımda genel sebepleri ele almıştım. Şimdi ise işin ikinci ve bize en çok dokunan kısmına değinmek istiyorum.

Geçtiğimiz yıllardan bu yana ülkemize Suriye 'deki isyandan dolayı yaklaşık 40.000 mülteci yerleşti. Dedik ki iyi güzel insanlara yardım ediyoruz iyilik yapıyoruz. Ama zaman geçtikçe ülkemizin doğusuna yerleşen bu mülteciler işleri arap saçına çevirdiler.

İlk önce herşeyi bahane edip isyan çıkarttılar. Dedik ki hata bizdedir. Sonra aldığım duyumlara göre Mardin 'de yaşayan insanşlarımızı rahatsız etmeye başlamışlar. Sinirler gerildi. Olaylar çıktı. Ve en son bugün çıkan isyan artık pes dedirtti.

Sen ülkemize sığınmışsın, ülkemiz sana güzelce ev vermiş, yuva vermiş, aş vermiş, iş vermiş, sen ülkemizin insanlarına taşkınloık yapıyorsun. Adete yediğin kaba s..orsun. Artık bizim de insanlarımızın da sabrı kalmadı.

Dedik ki onlar müslümanlar yardım edelim, dinimizin gereğine uyalım. Ancak onlar işi sömürüye kadar götürdüler. Hiçbiri şunu unutmasın ki bu ülke bizim. Onlar kim ki bizim ülkemizde bizim insanlarımıza karşı isyan ediyorlar.

Belki de Esad'ın böyle nankör bi halka yaptıklarından dolayı mutlu olmalıyız. Anladık savaştasınız, kaçıyorsunuz ama sığındığınız yerde minnetle yaşamasını bilin.

Araplar bizi hep sattılar. Biz ise hep merhamet gösterdik. Ama yeter. Daha fazlasını beklemeyin.

Artık hükümetin de bu isyancıları ülkeden atması gerekiyor. Sanırım bu isyancılar ancak ölümün dibinde olduğu zaman bizim kıymetimizi anlayacaklar.

METEHAN   AKAR

 
Toplam blog
: 7
: 455
Kayıt tarihi
: 15.07.12
 
 

Hedefim   Uluslararası  İlişkiler...   Ama  şimdiden  başlamak  isteyen  biri  olarak  yazıyorum...