Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '20

 
Kategori
Edebiyat
 

Suskun Bir Yazarı Tanımak

Başlarken Yalnızsın Bitirdiğinde Daha Da Yalnız
 
Hasan Ali Toptaş’ı ve romanlarını tanımak için okunması gereken bir kitap. Hasan Ali Toptaş’ın söyleşilerinden oluşturulmuş “ Başlarken Yalnızsın Bitirdiğinde Daha da Yalnız” yazarın edebiyat ve kültür evrenini bütün içtenliği ve derinliğiyle önümüze seriyor. “ Yeryüzüne susmaya gelenler sınıfındayım.” diyen yazar söyleşilerinde çok fazla konuştuğunu ifade ederek geriye kalan ömrünü susarak geçireceğini ve romanlarıyla konuşacağını söylüyor.
 
“Yazmak, bilgi dediğimiz netameli dağların tepesine çıkıp oradan dünyaya ve hayata bir çocuğun yahut bir delinin gözleriyle bakmaktan başka nedir ki?” diyen yazar yazmayı yaşamakla eş tutuyor.
“ İnsana en yakın yalnızlıktır insan” ya da “ Gitmek fiilinin altını çift çizgiyle en güzel trenler çizebilir” gibi bir şairi kıskandıracak güzellikte cümlelerin sahibi bir yazar olan Toptaş, şiire yakın durduğunu ve iyi bir şiir okuyucusu olduğunu belirtiyor. Hasan Ali Toptaş’ı ve romanlarını daha yakından tanımak için mutlaka okunması gereken bir kitap. Tavsiye ederim.
 
Toplam blog
: 46
: 2044
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

Edebiyat ilgi alanım... Şiir, kitaplar, denemeler ve lezzet durakları hakkında benim de bir çift ..