Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sütun Gibi Bacaklara Sahip Olmak Artık Hayal Değil...

Sütun Gibi Bacaklara Sahip Olmak Artık Hayal Değil...
 

 

Kadınların en belirgin ve en çekici estetik görünüme sahip olduğu bacakların; aşırı ince veya aşırı kalın olduğu durumlarda, çarpık bacak sorunlarında veya sarkma gibi şikayetler durumunda bacak estetiği operasyonu ile istenilen forma kavuşturulmaktadır. Bacak estetiğinde amaç ayak bileklerinden kalçaya kadar bacakları daha çekici hale getirerek kusursuz bacaklara sahip olunabilmesini sağlamaktır.

Bacak Estetiğine Hangi Şikayetle Başvuruluyor ?

Günümüzde bacak estetiğine; bacaklarının şeklinden memnun olmayan, diz altında ve ayak bileklerinde kemik kalınlığından ziyade yumuşak dokuda kalınlığı bulunan, parantez bacak görünümlü olanlar,  aşırı ince veya aşırı kalın ve yağlı olması, eğrilikler, diz yanlarında ve ayak bileklerinde aşırı yağ birikimi  bacağın ince ya da kalın olması ve asimetrik bacak görünümünden uzak olması gibi nedenlerden dolayı bacak estetiği operasyonuna başvuruluyor.

 

Özellikle bayanlarda genel vücut algısında önemli yer tutarak,  iş ve günlük yaşamlarında bacak bölgesini açık bırakacak kıyafetler giyme gereksinimi daha fazla duyarlar. Dolayısıyla bayanlar bacakları konusunda çok hassastır. Bu bölgenin gerek günlük ve  iş hayatındaki elbiseleri gerekse istediği plaj kıyafetleri giyememesinden dolayı özgüven kaybı yaşatmaktadır.

 

Bacak Estetiğinde Hangi Yöntem Kullanılmaktadır ?

Genel anestezi altında 1-3 saat arası sürebilen operasyonlardır. Hastanın bacak yapısı ve hastanın ihtiyaçlarına göre tekniklerden biri veya bir kaçı kombine halde uygulanabilir. Yağ şekillendirme ile basen, uyluk içleri, diz içleri ve ayak bileği çevresine liposuction işlemi uygulanır. Gerekli bölgelere yağ transferi yapılabilir. Çok ince bacaklarda dizin arkasından 2 cm lik kesiler ile girilerek baldırlara özel tasarlanmış silikon protezler takılabilir. . Bacak şeklini vücuda uygun ve güzel bir yapıya ulaştırmak için bacağa doku enjeksiyonları veya silikonlu protezler ile uygulanarak gerçekleştirilebilir Fazla kilo alıp verme sonrasında özellikle bacak içlerinde biriken fazla cildin alınması için vertikal uyluk germe operasyonu yapılabilir. Bu operasyonda uyluk iç yüzlerinde izler zamanla silikleşecektir. Böylelikle bacaklarda; estetik görünümlü ,uyumlu ve çekici bir hal kazandırılır.

Bacak Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

 

Hastalar genelde ertesi gün taburcu olurlar. İkinci gün banyo yapılabilir. İlk üç hafta hastaların bacaklarına uygun sıkılıkta, çorap gibi korselerin takılması önerilir.  Yağ şekillendirilmesi yapılan alanlarda hafif morluklar olabilir. Üç haftanın sonunda bu morluklar kaybolur. Ödemin hızlıca azaltılması için hastaların bacakları altında yastık ile yatmaları önerilir. Baldır protezi uygulanmışsa ilk üç hafta hareketlerin bir miktar kısıtlanması önerilir.  İlk altı hafta spor aktiviteleri kısıtlanır. Ameliyattan sonraki aylarda ödemlerin daha hızlı inmesi için lenf drenaj masajları önerilir. 

 

 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

http://www.gokhanhaytoglu.com