Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Suudi Arabistan Kralı'nın yatını İsrail buldozerlerinin paleti ezdi

Suudi Arabistan Kralı'nın yatını İsrail buldozerlerinin paleti ezdi
 

Rachel Corrie, o başka bir cesur Yürek


Yazının tuhaf bir başlığı olduğunun farkındayım ama iki farklı konunun adalet ve samimiyet bağlamında alakası olduğunu göstermek için bu yazıyı yazmaktayım.

Suudi Kralı malumunuz Baharın gelmediği gelemediği anti demokratik ve baskıcı sistemin yöneticisinin son derece lüks yatı Marmaris'e demirledi. Yatında kaç tane karısını misafir ediyor bilinmez ama o yatta 100 kamara yani oda olduğu söylenmekte.

Suudi Kralı, Filistinli, Gazzeli güney Lübnan'lı masum insanların İsrail tarafından katledilişine sevinen ve bir an evvel İsrail'in bu iki bölgeyi ele geçirmesi ve İsrail'e katması için can atan bir liderdir. Aynı zamanda Libya ve Suriye dahil bütün baharların silahlarının mali finansmanını sağlayan lider sayın Kral.

Her yıl trilyonlarca dolar HAC ve Petrol Parasını Britanya'da ki bankalara akıtanda bu Kraldır. Faizsiz yatırdığı bu paralar, yine İsrail'e çok düşük faizle kredi olarak dönüp Filistinlilere kurşun ve fosfor bombası olarak dönmekte. 

Gerçi İsrail şu sıralar çok suskun. Zira orata bu kadar Bahar ve mezhep çatışmaları varken İsrail'in Filistin'de şu sıralar katliam yapması İslam Ümmetini birleştireceği için stratejik değil.

Sanki İsrail'in devlet başkanları, Dış İşleri Bakanları, Savunma ve Genel Kurmay başkanları yer yarıldı da içine girdiler, sanki Polat Alemdaroğlu hepsini öldürmüş gibi sessizler.

Neyse bırakalım sanal kahramanları da gerçek kahramandan bahsedelim. Bu kahraman bir Amerikalı Rachel Corrie; Kendisini Filistindeki zulmlere karşı insani nedenlerden dolayı sorumlu hisseden ve bu amaçla samimi bir mücadele verirken İsrail'in buldozerleri altında kalıp can veren bir CESUR YÜREK o.

Cesur, mert kınayanın kınamasından korkmayan samimi bir KOÇ burcu Rachel.

Onu öldürenleri, paletler altına alanları suçsuz buldu İsrail mahkemesi. Paletlerin altına sadece Rachel'i değil adaletide aldı İsrail.

Bir yanda İsrail'e dolaylı destek veren Suudi Kralı'nın Marmariste ki yatı, diğer yanda Filistinlilere acıdığı için insanlık görevini yerine getiren ve kendi devletinin bile sahip çıkmadığı ABD'li Rachel Corrie'nin can verdiği İsrail buldozerlerinin paletleri.

Alakasız gibi duruyor ama bir biriyle o kadar alakalı ibretlik bir tablo var ortada. Bunu resim haline getirse getirse ancak Salvador Dali getirirdi ama onunda siyasal sanat anlayışı yok. Sanatı toplum için değil sanat için yapan bir atıl Dali.

Hıristiyan da olsa, Rachel Corrie'nin samimi insanlığı, Suudi Kral'ın sözde Vahhabi Müslümanlığını ezip geçti. Aslında paletin altında Rachel değil Suudi Kralının tavırları, İsrail'in Adaleti, ABD'nin kendi vatandaşına vefası kaldı. Marmaristeki O yat, Rachel'in İnsanlığının paletlerinin altında kaldı.

Ruhun şad olsun Rachel. Seni sevgiyle, minnetle ve saygıyla anıyoruz ve çok seviyoruz. Sana olan sevgimiz Suudi Kralına olan kızgınlık ve nefretimizden bile büyük. 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..