Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Özdil, başbakan olmalı

Özdil, başbakan olmalı
 

YILMAZ ÖZDİL


Yılmaz ÖZDİL, ülkemizin en çok okunan ve yazdıkları ile her kesimden takdir toplayan nadide yazarlarımızdandır. Çağdaştır, demokrattır, araştırmacıdır, doğruları en yalın şekilde ifade eder. Eğip bükmez. Yeri geldiğinde iktidara olduğu gibi muhalefete de muhaliftir. Olayları süzmekteki yeteneği doğuştandır. ÖZDİL, boş konuşmaz, boşa yazmaz, köşesini satmaz. Belge ve bilgi ile konuşur ve yazar. Arif olan da anlar.

Başbakanın, metro açılışında Türkiye Cumhuriyeti’nin 10’ncu yılında söylenen marştaki  “Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan” mısraını hiçe saymasına atfen yazdığı yazıya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD, “medyada yer aldığı şekilde” SERT yanıt verdi. Sert yanıtı, göğsünde yumuşatan ÖZDİL, TCDD’yi muhatap alan yazısı ile golünü attı. ÖZDİL:2 – TCDD:0 TCDD’ye de Kendini iki kez aydınlattığı için teşekkür etmek düştü.

Buradan yola çıkarak, ülkeye, cumhuriyete, Atatürk’e ve cumhuriyet tarihine emeği geçenlere nasıl sahip çıkılacağını ÖZDİL bir kez daha göstermiştir.

ÖZDİL’i başbakanlığa tek bir yazısından yola çıkarak önermiyorum. Geçmişe yönelik tüm yazılarını okuyanlar bilirler. ÖZDİL’in lider özelliklerini taşıyan bir karizmaya sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

ÖZDİL, birinci sınıf korumaya da alınmalıdır. ÖZDİL, şatafatı sevmez. Koruma işi mümkün olduğunca kendine ve çevresine hissettirilmeden yapılmalıdır. Umarım yapılıyordur.

Siz söyleyin, Türkiye’nin  Yılmayan ÖZDİL’e ihtiyacı yok mu?

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...