Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Karamürsel Ereğli'de takdir-i İlahi

Karamürsel Ereğli'de takdir-i İlahi
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Denize girmek isteyen kadınlarımızdan böyle bir talep geldi' diyerek Karamürsel'in Ereğli sahiline koyduğu tahta paravanlar dün gece yıkıldı.

Semt sakinleri paravanları dün gece çıkan şiddetli fırtınanın yıktığını söylüyorlar. Yani, büyük tartışma yaratan paravanlar doğaya yenik düştü. Buna takdir i ilahi denmez de ne denir?

Semt sakinlerinin "Utanç Duvarı" dedikleri, plaj paravanının varoluş nedenini kısaca anımsayalım.

Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, 2012 yazı başında, semt sakinlerinin talebi ve rızası olmadan, Ereğli sahilini 2m. yükseliğinde paravanla kapattı. 

Sahilde yazlığı bulunanlar bu uygulamadan vazgeçilmesi için imza toplayıp yürüyüş yaptı. Yıllardır denize girdikleri plajı kapatan paravana ’Berlin Duvarı 2012’ adını takan yazlıkçılar, artık plajı kullanamamaktan yakınmaktaydı. Kocaeli merkez vaizlerinden Ali Cebir de plajın tesettürlü kadınlar için paravanla kapatılmasının uygun olmadığını söylemişti. Vaiz Ali Cebir’in eşi Ayşe Cebir de tesettürlü bir kadın olarak bu duvara karşı olduğunu söyledi. Kadınlar için özel plaj yapılabileceğini ancak onun burası olmadığını kaydeden Ayşe Cebir, "Bir çok kişinin hakkını gasp ederek, birilerine öncelik tanınmamalı. Bu durum anlaşılması zor bir durum. Bakın biz yazlık sahibiyiz ama ben artık eşimle ya da oğlumla denize giremiyorum. Yazlığımın önündeki plajı kullanamaz hale geldik" diye konuştu.

Köşe Yazarı Ayşe Arman da "2012 Model Utanç Duvarı" başlıklı  yazısında, mağdur sakinlerden bir kadınla ropörtaj yaparak kamuoyundan konu hakkında düşüncelerini yazmalarını istedi. Yazı bugün yayınlandı ama fırtına dün gece esti. Paravanlar şimdilik kullanılmaz durumda.

Kamuya açık alanlarda düzenleme yapılırken hasasiyetin ölçüsünü ayarlamak zor değil. İşte 2 madde yeter.

  1. Kafana göre değil, yasalara uygun,
  2. Sadece bir kesimin değil, tüm toplumun yararına olmalı.

 

Yaz bitti. Fırtınanın yıktığı paravanların yeniden kurulmayacağını düşünüyorum. 2013 yaz başında bu konuda buluşmak üzere. 

 

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...