Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Takımlarımız Turkcell Süper Lig'e mutlu başlıyor!

Takımlarımız Turkcell Süper Lig'e mutlu başlıyor!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Galatasaray, Maccabi Netanya'yı İsrail'de 4-1 yenerek evindeki maç için büyük avantaj sağlamıştı. Bu maçın rövanşını da 6-0 kazanan Cimbom bir üst tura yükseldi. Ayrıca Netanya karşısında sağlanan 6-0'lık skor Galatasaray'ın Avrupa kupalarında aldığı en farklı galibiyet olarak tarihe geçti. Böylece Sarı-Kırmızılı'lar, "mor forma"yla çıktıkları ilk maçta rekor kırmış oldular.

Galatasaray oynadığı futbolla gelecek adına umut verdi. Tabi ki orada alınan 4-1'lik skorun ardından oynanan rahat futbola bu övgüyü sarf etmek doğru olmaz. Ama takım ruhuna bakınca herkesin Galatasaray için çalıştığı ortadaydı.

3 gole imza atan Nonda adeta canla-başla mücadele etti. Çok gol pozisyonuna girdi, çok da gol kaçırdı. Attığı üç gol gözleri doldurduğu için kaçırdıkları göze görünmedi.

İlk yarının sonlarına doğru hakemle ağız dalaşına giren ve şans eseri kart görmeyen Barış, ikinci yarıda 2 gole imza atarak tam bir profesyonel olduğunu gösterdi ve deyim yerindeyse profesyonellik açısından rüştünü ispatladı.
Yeni transfer Keita ise mükemmel bir gole imza atarak ismini Galatasaray taraftarının yüreğine kazıdı. Keita'nın güzel futbolu da ona ödenen paranın boşa gitmediğinin göstergesiydi.

Arda'ya diyecek söz bulamıyorum. Bir insan bu kadar mı güzel futbol oynar. Arda Turan 10 numaralı formayı sırtına geçirerek adını Galatasaray ve Türk Futbol Tarihi'ne yazdırdı. Yakın zamanda Arda, adını dünya futboluna da -unutulmamak üzere- yazdıracağa benziyor.

Bir başka yeni transfer kaleci Leo Franco kendini çok fazla gösteremedi. Çünkü top Cimbom kalesi ile çok az buluştu. Onlarda Leo Franco'nun ellerinde kaldı.

Turkcell Süper Lig bugün başlıyor. Şampiyonluk tahminlerinin yapıldığı şu günlerde bana göre şampiyonluğun en önemli adayı Galatasaray. Oynanan futbol, fiziken ve zihnen yenilenen takım ruhu, isabetli görünen transferler ve Frank Rijkaard faktörü Galatasaray'ın bu yıl fırtına gibi eseceğini gösteriyor.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmek için takımlarımızın önünde sadece play-off mücadelesi var ve dört takımımızın da rakipleri şöyle:

Galatasaray - Levadia Tallin (Estonya)

Fenerbahçe - Sion (İsviçre)

Trabzonspor - Toulouse (Fransa)

Sivasspor - Schaktar Donetsk (Ukrayna)

Bu maçların ilki 20 Ağustos, rövanşı ise 27 Ağustos'ta oynanacak. Turu geçen takımlar UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz ve son şampiyon Beşiktaş, bu akşam Turkcell Süper Ligi açılış maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İ. Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

Bizi Avrupa'da temsil eden ve ayrıca Turkcell Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Mutlu bir sezon geçirmek dileğiyle... Esen kalın!

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..