Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin İşi Zor

Fenerbahçe'nin İşi Zor
 

Fenerbahçe, İstanbul’daki ilk karşılaşmada 5–1 mağlup ettiği Honved ile rövanşta 1–1 berabere kalarak, UEFA Avrupa Ligi Play- Off Turu’na adını yazdırdı. İlk karşılaşmada elde edilen farklı galibiyet, takımda sakat oyuncuların da olmasıyla Teknik Direktör Christoph Daum’un diğer oyuncuların form durumlarını görebilmesi açısından fırsat yarattı.

Ama yeni teknik kadro ve oyuncularla birlikte değişen taktiksel anlayışa rağmen Fenerbahçe’nin defansında geçen sezon baş gösteren sorunlar, yine bu sezon da devam edecek gibi. Fenerbahçe’nin geri uç oyuncularının kontrolsüz ileri çıkışları ve geriye atılan topların, kaçırılan rakip oyuncuların fazlalığı; gerek Türkiye Ligi’nde, gerekse Avrupa Ligi’nde alınacak kötü sonuçların sinyalini veriyor. Türkiye Ligi’nde uzun vadeli başarıları hedef seçen bir takımda oyuncu tercihlerindeki değişikliklerin, takımın mücadele gücünü etkilememesi gerektiğini düşünüyorum. T. F. F. Süper Kupa Finali’nde sakatlanan Gökhan Gönül’ün yerine forma şansı bulan Ali Bilgin’in, en az O’nun kadar mücadele ortaya koyması gerekirdi. Honved’in karşılaşmanın son dakikalarında gelen golünde azımsanmayacak ölçüde büyük hatası vardı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’in en iyi stoperi seçilen Bilica ise, sert oyun yapısıyla Fenerbahçe defansı için tehlike arz ediyor.

Fenerbahçe bu sezon birçok karşılaşmasını, dün akşam olduğu gibi eksik kadrolarla tamamlayabilir. Ve bu eksik kadrolar, Avrupa Ligi’nde daha güçlü takımlar karşısında muhtemel kötü sonuçları hazırlayabilir.

Honved’li oyuncuların dün biraz becerileri ve şansları olsa, bugün gazetelerin spor sayfalarında sıradan bir Orta Avrupa takımının farklı galibiyeti ve tur haberleri yayınlanabilirdi.

Turkcell Süper Lig bugün başlıyor. Kadro kaliteleri ne düzeyde olursa olsun her takım, bu hafta lige iyi bir başlangıç yapabilmek için var güçleriyle bütün mücadelelerini ortaya koyacaklardır. Fenerbahçe geçmişten ders almazsa eğer; Honved’in yapamadığını, bu kez Denizlispor yapabilir.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..