Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Vedat Kaptan'ın Yaşam Jübilesi

Vedat Kaptan'ın Yaşam Jübilesi
 

1945-2009


Türk spor basını ve Beşiktaş camiası, Orhan Şengürbüz ve Kazım Kanat’ın ardından bir duayenini daha kaybetti. Beşiktaş Futbol Takımı’nın efsane kaptanı ve Vatan Gazetesi spor yazarı Vedat Okyar, bir süredir savaştığı kolon kanserine yenik düşerek, 20 Temmuz 2009 Pazartesi günü sabaha karşı aramızdan ayrıldı.

Beşiktaş’ın sembol isimlerinden birinin bu apansız ölümü, sadece Beşiktaş camiasının acı bir kaybı olarak düşünülemez. Vedat Okyar, uzun yıllar formasını giydiği bir camiayı, yıllar sonra spor yazarı kimliğiyle en objektif ve yapıcı değerlendirmelerle eleştirerek, sadece Beşiktaşlıların değil, diğer takım taraftarlarının da gönlünde taht kurdu. Spor basınında renk aşkını, meslek ilkelerinin arka planında tutan öncü isimlerden biri oldu Vedat Okyar. Konuk olduğu spor programlarında paylaştığı yoğun birikimler, belki anlamayan kitlelerin bile bir nebze olsun futbolu sevmesine ve ilgi duymasına vesile oldu.

Ama bir spor yazarı olarak bazen en ağır eleştirileri yöneltmekten dahi sakınmadığı renkler, neredeyse bütün bir yaşamının anlamı gibiydi Vedat Okyar’ın. Sağlığına kavuştuktan sonraki en büyük hayali, Beşiktaş İnönü Stadı’nın yeni halini görebilmekti.

Vedat Kaptan, yaşam sahasındaki jübilesini de yaptı. Türk spor basınının ve tüm takım taraftarlarının başı sağ olsun.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..