Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Lale Devri İle Orta Çağ

Lale Devri İle Orta Çağ
 

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig’in ilk haftasının kapanış karşılaşmasında deplasmanda Denizlispor’u 2–0 mağlup ederek, uzun bir aradan sonra lige iyi bir başlangıç yaptı. İlk haftada rakibin Denizlispor olması, 2005–06 sezonunun son haftasında 1. Daum dönemini sona erdiren karşılaşma olması yönünden maçı Fenerbahçe için biraz daha anlamlı bir hale getirdi. Fenerbahçe, dün gece geç saatlerde sona eren mücadelede Denizlispor’u mağlup ederek, üç seneden bu yana üzerine sinen kötü anılardan da kurtulmuş oldu.

Christoph Daum’un yeniden Fenerbahçe’nin başına gelişi, takıma birçok yönden olumlu etkiler yaptı. Her şeyden önce Fenerbahçeli futbolcuların Aragones döneminde kaybolan özgüvenleri geri geldi. Bunu hem hazırlık maçlarında, hem de son Honved karşılaşmalarında en açık haliyle gördük.

Ama Fenerbahçe’nin yeni oyun sistemindeki sorunlar da hâlâ devam ediyor. Ve bu sorunlar, ilk olarak Perşembe akşamı kendini belli etti. Son üç resmi müsabakanın Fenerbahçe’nin standartlarının çok altında ekiplerle oynanması ve alınan iyi sonuçlar, bu sorunları fazla ön plana çıkarmadı. Perşembe akşamı zayıf bir Orta Avrupa ekibi karşısında farklı yenilgiden kurtulan Fenerbahçe, bu defa Denizlispor deplasmanında tarihî farkı kaçıran ekip oldu.

Geçen sezonun son haftalarında ancak kendini bulan İspanyol forvet Guiza, attığı iki golle Fenerbahçe’nin yeni sezondaki gol perdesini açan isim oldu. Aragones’in gönderilişi Guiza’nın performansında bile bu denli olumlu etkiler bıraktıysa eğer, dışarıdan bakan bir gözle Fenerbahçe yönetiminin teknik direktör tercihlerindeki başarısını sorgulamak gerekir düşüncesindeyim.

Fenerbahçe ile Denizlispor’un yeni sezonda ligdeki ilk karşılaşmasına, ne yazık ki maçın 60. dakikasında kesilen stat elektrikleri gölge düşürdü. Şehrin elektrik şebekesinde oluşan bir problem, uzunca bir süre futbolseverlere bir UEFA ve FİFA üyesinin Orta Çağ karanlığını yaşattı. Son yıllarda ülke futbolunda kaydedilen ilerlemeler ve elde edilen başarılara, ne yazık ki bazı Anadolu şehirlerinin belediye alt yapıları yetişemiyor.

Fenerbahçe geçen sezon başarısız sonuçlarla dolu Fetret Devri’nin ardından, bu sezon peşi sıra elde ettiği galibiyetlerle Lale Devri’ni yaşıyor. Ama büyük şehirlerde yaşanan sorunlar, sanki Orta Çağ’dan kalmış gibi.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..