Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '18

 
Kategori
İstanbul
 

Taksi Sürücüsü ile Sohbet

Taksi Sürücüsü ile Sohbet
 

Taksi Sürücüsü İle Sohbet


İstanbul‘da soğuk ama güzel bir gün idi. Şubat ortasında havanın güneşli ve güzel olması her şeye güzel bakmamızı sağlıyordu. Boşuna hayatın kaynağı demiyorlar. Yaşamın kaynağı işte.

Biz böyle bir günde çok uzak olmayan noktaya ulaşmak için seçtiğimiz, daha doğrusu sırada olan taksiye bindik. Taksi sürücüsü güler yüzlü, sohbet etmeyi seven bir arkadaştı. Selamlaştık, işlerin nasıl gittiği ile ilgili sohbetimiz başladı. Herkes için hayat hep mutlu gitmiyor tabi ki, konu sıkıntılara da geliyor.

Taksi kullanmak ve bir sürü insanın kahrını çekmek kolay değil. Ama iyi ama kötü bir sürü olay yaşanıyor. Taksi sürücümüz de bize bu işin zorlukları ile ilgili iki anısını anlattı, bizde sizler ile paylaşmak istedik;

Korku dolu bir yolculuk…
Bir gün akşam geç denilecek bir saatte 35 yaşlarında iki kişi taksiye biniyor. Görünüşleri de pek düzgün değil bu insanların. Gitmek istedikleri adresi tarif edince bu arkadaşlar, sıra dışı bir yol, orman yolu ile gitmek istiyorlar yaşadıkları yere. Şoförümüz tedirgin oluyor, düşündüğü zaman can güvenliğini, birde nakit para var üzerinde ister istemez ürküyor. Müşteriyi kıramadığı için de yola çıkıyor. Bu arada konuşmalardan bu kişilerin uyuşturucu pazarladığını anlıyor ve iyice tedirgin oluyor. Bu istikamete gitmek istemediğini söylüyor. Bu kişiler de farkında şoförümüzün tedirgin olduğundan, açıklama yapıyorlar; İşlerinde güçlerinde olduklarını ve gasp gibi bir niyetlerinin olmadığını anlatıyorlar. Şoförümüz dua ediyor ve cebindeki çakısına güvenerek yola devam ediyor. Tedirgin bir yolculuktan sonra sağ salim hedefe varılıyor, 50 TL tutan fiyata karşılık 100 TL verip üstü kalsın deniyor. Şoförümüz hem şaşkın, hemde sevinçli başına bir şey gelmediği için.

Taksi sürücümüz başına gelen bir olayı daha anlattı bizlere onu da sizler ile paylaşmak istiyorum;
Bir müşteri alıyor bu kişi 40 yaşlarında. Yolda polis çevirmesi oluyor. Araç aranıyor ve sürücümüz ile yolcusu ters kelepçe edilerek tutuklanıyorlar. Meğer yolcu uyuşturucu ticareti yapan bir kişi imiş ve oturduğu koltuğun altına uyuşturucu paketlerini atmış. Uyuşturucu araç içinde bulunduğu için sürücümüzün başı da derde giriyor ister istemez. Sürücümüz kendini savunmaya çalışıyor, işin de gücünde olduğunu ekmeği için çabaladığını anlatıyor. Bir de oğlunun da polis olduğunu, başka bir ilde görevli olduğunu ve ispat için onu aramalarını istiyor. Sonuç, gün sonunda temiz olduğu söylenerek serbest bırakılıyor. Sevinsin mi? Üzülsün, ağlasın mı?….

Taksi sürücümüz hala bu zor işine devam ediyor Allah kolaylık versin diyoruz kendisine.
Evet  taksi sürücüsü olmak kolay değil hele bir de İstanbul’da ne zor bir iş gece gündüz demiyorlar emek veriyorlar, insanlar ile uğraşıyorlar, bir yandan da can güvenlikleri…

Tekrar Allah kolaylık versin diyoruz bütün taksi şoförlerine…

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..