Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Talip Bölükbaşı

Talip Bölükbaşı
 

Pirmete'nin Blog'un dan alıntıdır.


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, her konuda tüm detayları düşündüğünü bilmek insanı şaşırtıyor.

Bu inanılmazlardan birisi de, Genç Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk Hava Kurumu'nu hayata geçirmesi ve geleceğin havacılıkta olduğunu söylemesidir.

Türk Hava Kurumu'nu bugüne kadar yönetenlerin tamamı, gönüllülük esasıyla çalışmış son derece saygın insanlar, hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Kurumun yapısını, neler yapılması gerektiğini, ülkenin gerçeklerini bilen, tüm yurttaşları kucaklayacak ve çağın getirdiklerini yakalayacak, çağdaş, Atatürk ilke ve Devrimlerine bağlı (olmazsa olmazı), yıllarını bu kuruma vermiş kendi içerisinden birinin başkanı olması en doğru olanıdır inancındayım.

Talip BÖLÜKBAŞI, Türk Hava Kurumu'na her türlü katkıyı sağlamış ve yıllarını adamış, kurumun içerisinden yetişmiş, kurumun tüm sıkıntılarını ve neler yapılması gerektiğini bilen nefer. Üstelik 40 yıldır, yani çocuk yaşlarından beri bu kurumun sevdalısı, gönüllüsü.

Sayın Bölükbaşı'nı tanıdığım ilk günden beri, Türk Hava Kurumu ile ilgili her fırsatta o kadar çok bilgi aktardı ki ; Bu konuda ne kadar çok donanımlı olduğunu gördüm. Sayın Bölükbaşı'nın her türlü fedakarlığı, çalışma disiplini, titizliği ve donanımı ile ilgili çok anı var. Evinde geçirdiği hiç bir kurban bayramı yok örneğin. Her kurban bayramını gece gündüz, deriler kan ve pislik içinde geçirdikten sonra 3. gün ancak evine dönebildiğinde, kapı ağzında üzerinden çıkardıklarının ve özel aracının nasıl bir kokuya sahip olduğunu, Sayın Eşi Hanımefendi'den bizzat dinleyenlerdenim. Yine binbir emekle toplanmış binlerce deriyi, gecenin bir yarısı, "Ben tek tek saymadan iğne teslim etmem" diyerek kamyondan indirişini, yakınan deri tüccarının ağzından kulağımla duyanlardanım. Uzun yıllardır bir şekilde kurulu olup da daha sonra kapanan şubeleri hayata geçirmesi de ayrı bir azim ve başarı hikayesidir. Sn Bölükbaşının sivil havacılık ve kurum içindeki başarı hikayelerine pek çok blog yetmez. O yüzden bu paragrafı daha fazla uzatmayacağım.

İnanıyorum ki dostum Talip BÖLÜKBAŞI, bu yarışta birinci olup Türk Hava Kurumu'nu bulunduğu yerden de çok daha ötelere taşıyacaktır.

THK'nun önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de, böyle donanımlı, fedakâr, disiplinli ve çalışkan bir başkana sahip olması dileği ile...
 
Toplam blog
: 7
: 959
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

Ankara'da 1955 yılından beri yaşıyorum. İki oğlum var ve eşimle birlikte onlara tüm aileler gibi ..