Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '11

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Hayati (Uslu) Amca. O genç bir Atatürkçü

Hayati (Uslu) Amca. O genç bir Atatürkçü
 

HAYATİ USLU


HAYATİ( USLU) AMCA VE YERKESİK ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ 

Hayati Amca Atatürk devrimine ve ilkelerine inanmış. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yola baş koymuş. Dünya ve Atatürkçü görüşlerini O Mustafa Kemal Atatürk ışığından almış . O koskocaman Türkiye Cumhuriyeti esenliğine kalbini bağlamış, sırtını dayamış bir adam. . 

Hayati Uslu kurulduğu günden bugüne hep daha yüksek duygu ve düşüncelerle, inançla kucaklamış Yerkesik Atatürkçü Düşünce Derneğini. Kurulduğu günden bugüne yılmadan, durmadan gönlünü bağlayarak çalıştı, koştu. Yerkesik Atatürkçü Düşünce Derneğini yaşattı bugünlere getirdi. 

Kaç dönem başkanlık görevini her şeyiyle üstlenerek, severek yürüttü. Hayati amca cumhuriyet ve ışığına yüreğini açmış dimdik sarsılmaz inançlarla korudu, kucakladı. 

Hayati amcadan görevi yürütmek için biz Yönetim Kurulu olarak görevi devraldık. Hayati amca örnek ve inançlı, kararlı bir Atatürk’çüdür. Atatürkçü olmak onun için başka şey. Sözüyle değil ruhla ve kalple bağlı olmak onun izinden yürümek, çok çalışmak, hiç vazgeçmemektir. 

Hayati amcanın varlığıyla ben de bugüne dek yöremdeki bir varlıktır düşüncesi ve inançlarım için hep yanındaydım, içindeydim. Görevi ondan devralırken onun kadar üstün yapabilecek miydik? İşte bu soruya hemen hayır yanıtını verebilirim. Çünkü Hayati amca Derneği içten bir kalple kucaklamış, sırasıyla çalışmalarını yürütmüş, doludizgin bir Atatürk ilkeleri sevenidir. 

Cumhuriyetin ışığında aydınlamış bir insan, Hayati Uslu. Yaşına rağmen hala dinamik aydın ve coşkulu yurt ve dünya olaylarına duyarlı. 

İşte bu genç Atatürkçü Hayati amca için onuruna bir yemek ve gece düzenledik. Kendisiyle ilgili anılarımızı kalplerimizde yer ettiği duygularımız ile onu söyleştik. 

Hayati Amca görev yıllarında iz ve etki bırakacak belki de Ülkede o zaman tek Yerkesik Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Atatürk Kupası Futbol Turnuvası düzenleyerek Yerkesik ve köylerinin gençlerinden oluşan gruplar ve takımlar kurarak hem gençle arasında kaynaşmayı sağlayan hem de futbola olan özen gösterilmiştir. İlk çalışmalar Yerkesik’te Hayati Amca sayesinde çıkmıştır. 

Hayati amca her resmi bayram töreninde Atatürk rozetleri bastırarak bayram törenine katılanların yakarlarına iğneler. Onun başlattığı yolda yeni yönetim epey çaba gösterecek ve koşacak gibi. Hayati Amcayı Yerkesik için koşan üstün görevini yürüten bir duygu ile bir kez daha sevgiyle saygıyla kutluyorum. 

Hayati Uslu gerçek bir Atatürkçü ve düşünce ve inançtır. Gençlerin bu yönde dimağlarına örmek alacağı kişidir. Hayati amcaya sağlıklı günlerinin hep devam etmesi dileklerimle. 

Atatürk sevgisi bitmez tükenmez bir sevgidir. Geçmiş yüzyıldan gelecek yüzyıla, bir sevda. 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..