Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

2011 Basın Ödülleri sahiplerini buldu

2011 Basın Ödülleri sahiplerini buldu
 

Ünal Türkeş


2011 MUĞLA BASIN GECESİ BU YIL MUĞLA KARABAĞLAR YAYLASI KEYFOTURAĞINDA GERÇEKLEŞECEK. 

24 Temmuz Basından Sansürün kaldırılışının yıldönümüdür. Ancak basında 2011' li yıllara gelindiğinde Basından Sansür kalmış mıdır? Tartışılmadan görülür. 

24 temmuz aynı zamanda Yeni Türkiye Cumhuriyetinin uluslararasında haklarıyla tanındığı Lozan antlaşmasının günüdür. Bu tarihi günün o günkü anısı olan Lozan Antlaşmasının yapıldığı masa bugün Ankara Ulus'ta birinci Meclis binasında müzede bulunmaktadır. Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğu o okul sıralarının bulunduğu salonda tavandan sarkan gaz lambalarıyla aydınlanan salonda. Bu tarihe siz de Ankara'ya gittiğinizde tanıklık edebilirsiniz. 

24 Temmuz Basın gecesi dolaysıyla Muğla Gazeteciler Cemiyeti 23 Temmuz akşamı Muğla Karabağlar yaylası Keyfoturağında basın gecesi düzenleyerek Muğla ve ilçelerinin yerel ve görsel, yazılı basın temsilcileri çeşitli dallarda ödüllerini alacaklar. 

Muğla'da basın gecesi her sene tarihi ve özel anılar ve izler etkiler bırakarak gecede çok sayıda dostlar bir arada buluşur ve söyleşir. 

Bu gecenin en anlamlı tarih ve yanan meşalesi Ünal Türkeş ağabeyim yıl boyunca Anadolu Basının dertlerini, konularını, ve Muğla 'nın Cumhuriyet tarihindeki özel anılarını, belgelerini gittiği ve çağrıldığı her yerde Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında yazılı tarihe canlı izler kaydeder. 

Ve Muğla'ya büyük bilgi ve belgelerle dönen Ünal ağabey Muğla'nın canlı tarih hazinesidir. Şadan Gökovalı hıocam ne demişti? Muğla yansa küllerinden Muğla'yı çıkartır Ünal Türkeş dostum. O nedenle ben de Muğla için yanan meşaledir deyimini kullandım. 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti üstün ve bilinçli ellerde taşınmakta ve Muğla'ya ve ülkeye izler düşürmektedir. 

2011 Muğla Basın Ödülleri bu gece de sahiplerini bulacak... 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..