Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '14

 
Kategori
Kitap
 

Tam benlik bir adam ve onun güzel kitabı

Tam benlik bir adam ve onun güzel kitabı
 

Kim mi?
Tabii ki, Ertuğrul Özkök...
Neşeli, deli dolu, hem Allah hem de yallah diyen, her ortama giren, herkesi anlayan, doğruyu görürken yanlışı da görebilen, arabesk dinlerken caz müziğini de dinlemeyi ihmal etmeyen, şarap içerken zemzemi de görmezden gelmeyen, Müslümanları değil Allah'ı seven, Ahmet Hakan'la Umreye gidip Lawrance misali devede poz veren, şiiri müziği ve kadını seven bir insandır o.
 
Ertuğrul Özkök, 1947 yılında İzmir'de doğmuştur.
1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmıştır.
Sosyoloji biliminde doçentliğe kadar yükselmiş, Hürriyet gazetesinden gelen genel yayın yönetmenliği teklifinden sonra öğretim üyeliğinden ayrılmıştır.
1989'dan 2009'a kadar yirmi yıl boyunca Hürriyet gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmıştır.
Halen Hürriye'tin baş yazarıdır. Haftanın altı günü, -pazartesi günleri hariç- Hürriyet'in on dokuzuncu sayfasında her konuda leziz yazılar yazmaktadır.
 
Ertuğrul Özkök, pek sevilmeyen bir isimdir; ne sağcısı sever ne solcusu, ne milliyetçisi sever ne liberali, ne muhafazakârı sever ne Kemalist'i, ne dincisi sever ne laiği...
Sadece milliyetçiler, Kemalistler ve laikler tarafından biraz sevilir, o da duymak istediklerini yazdığında, duymak istemediklerini yazdığında ise, taşlama ve küfür korosuna onlarda katılır.
Dindarların, muhafazakârların, solcuların ve libarellerin Ertuğrul Özkök bakış açıları ise tamamıyla bir ön yargıdır; Allah bir dese inanmazlar, duymak istediklerini yazdığında bile ardında bir şey ararlar.
 
Ama ben Özkök'ü her halükârda severim; yazdıklarına ister katılayım, ister katılmayayım, sonuçta güzel yazar... Ve insanı insan yapan fikirleri değil, insanlığıdır. Ha, insanlığını nereden biliyorsun derseniz; insanı tanımasanız 
bile, onun hakkında ön yargı beslemezseniz, yazdığı yazıdan, kitaptan ve kullandığı üsluptan insanı tanıyabilirsiniz.
 
***
 
Ertuğrul Özkök'ün kitabına gelelim.
Okuduğum kitabın adı: Yedi Büyük Günah / Bir Yırtık Don Projesi
 
Kitap 2012 yılında çıkmış, bana henüz okumak nasip oldu.
 
Ertuğrul Özkök kitabında, Türkiye'de günah-garip-sakıncalı sayılabilecek yedi değişik konuda senaryolar yazmış, eski zamanların müneccimi gibi kehânetlerde bulunmuş...
 
Özkök'ün 7 büyük günahı:
 
-Ayasofya, Ortodoksların ibadetine açılıyor!
-Çanakkale'nin adı Troya oluyor!
-Gürcistan ve Ermenistan, Türkiye'ye katılıyor!
-İzmir, Türkiye'den ayrılmak istiyor!
-Efes'te özerk bir bölge kuruluyor!
-Bir Ermeni şirketi Fenerbahçe'yi satın alıyor!
-Lezbiyen bir Cumhurbaşkanı adayımız oluyor!
 
Bu kehânetler, 2023 yılına doğru gerçekleşiyor. Kürt sorununa ne oldu derseniz; o zamana kadar sorun çözülüyor, Kürtler bin yıldır beraber yaşadıkları Türklerden ayrılmak istemiyor.
 
Özkök'ün ilginç senaryoları ve günümüz üzerine yaptığı muhteşem sosyolojik yorumları tatmak isterseniz, mutlaka tavsiye ederim.
 
-Mustafa Yıldırım - 24.07.2014
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..