Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Tamponsuz Burun Estetiği Olur mu?

Tamponsuz Burun Estetiği Olur mu?
 

 

Burun estetiği operasyonunda kullanılan değişik tampon çeşitleri vardır. Eskiden burun estetiği operasyonlarında, hastaların burnunu kocaman gösteren, burundan nefes almayı engelleyen, kanamaya, ağrıya, şişliğe ve morluğa daha fazla sebep olan bez tamponlar artık kullanılmamaktadır. Önceleri bu gibi durumlar hastaların estetik burun operasyonlarından kaçınmalarına sebep olurdu.

Günümüzde silikon splint dediğimiz, hava yolunu açık tutan silikon tamponlar vardır. Bu tip tamponlar kullanıldığında hastalar günlük yaşantısına daha çabuk dönebiliyorlar ve burundan daha rahat nefes alabiliyorlar. Bu gibi silikon tamponlar burun estetiği operasyonundan yaklaşık 3 gün sonra alınıyor.

Tamponsuz burun estetiğinde ; Burun içi zımbazı denilen özel bir alet kullanılıyor. Bu özel aletle eriyen dikişler burun içine yerleştiriliyor ve burun içerisinde herhangi bir tampon kullanılmıyor. Hastanın burnu tıkalı olmadığından operasyon sonrası burundan daha rahat nefes alabiliyor ve burun içinde ek bir temizlik yapmaya da ihtiyaçta kalmıyor.  Operasyon sonrası yaklaşık 10 gün sonra dikişler kendiliğinden eridiğinden, dikiş almaya da gerek olmuyor. 

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..