Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Taraftar kafileleri ormanda mola versin

Taraftar kafileleri ormanda mola versin
 

Bir taraftar kafilesini taşıyan otobüsler mola verdiklerinde etraftaki araçlara taş atıyorlar ve bu taşlardan biri 9 yaşındaki bir çocuğun gözüne geliyor. Haber bugünkü gazetelerde yayımlandı (1). Hem de çocuk otistikmiş. Yazık değil mi?

Düşünün, yaşama şanssız bir şekilde başlamış bir çocuk ikinci büyük şanssızlığı, bir taraftar grubunun mola verdiği bir benzinlik yakınından geçerek yaşamış.

O taraftar grubunun içinden bir kendini bilmez, bir insan müsveddesi, bir zeka fukarası etrafa taşlar fırlatıyor. O taşları fırlatırken sonucunun ne olacağını düşünmüyor, çünkü o yetenekten yoksun birisi olduğu kesin. Sonra bir çocuğun gözünü yitirmesine neden oluyor.

Önerilerim:

1. Maçlara giden taraftar kafilelerinin mola yerlerine, benzinliklere girmeleri yasaklansın.

2. Otobüslerin motorin almaları gerekiyorsa, benzinlikte otobüslerin kapıları açılmasın.

3. Taraftarlar acıkınca yemeklerini otobüsün içinde yesinler. Yola çıkarken taraftar kumanyası hazırlansın, köfte ekmek, hani maçlarda yedikleri gibi.

4. Taraftarların tuvalet gereksinimleri için özel mola yerleri yapılsın. Taraftar otobüsleri bu mola yerlerine gelirken güvenlik güçleri önlem alsınlar. Mola yerinde başka hiç kimsenin olmadığından emin olduktan sonra taraftar otobüslerini kapıları açılsın.

5. Güvenlik koşulları uygun bir mola yeri yoksa, ihtiyaçları için orman kenarında mola verilsin. Çünkü son zamanlarda yaptıklarıyla bundan daha fazlasını haketmiyorlar.

(1) Maganda taraftarın attığı taş 9 yaşındaki kızı kör etti (30-11-2008, Milliyet): http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=&ArticleID=1022707&Date=30.11.2008

Ankara, 30 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..