Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Tarihten gelen gelenek

Biz küllerinden doğmuş bir milletin çocuklarıyız. Biz başarıyı, azmi, inancı, inadı, kararlılığı, boyun eğmemeyi, geride olduğunda bile hep ileriye gitmeyi bilmeyi atalarından almış bir milletin çocuklarıyız. Bu çocukların damarlarında bu kan aktıkça, bu millet bu takımın arkasında inancıyla, tükenmez desteğiyle durdukça bu takımın sırtı yere gelmez.

Maçın 90 dakika olduğunu asla unutmadılar ve dünyaya da unutturmadılar. 90 dakika bitmeden maç bitmez dediler, biz burada bırakmayız dediler, biz zor günlerin de adamıyız dediler, kolay kurtulamazsınız hatta hiç kurtulamazsınız dediler. Dediler ve yaptılar. Bu çocuklar kendilerine ve tarihlerine yakışır galibiyetlerle süslediler Türk futbol tarihini…

Yapamaz. Hiçbir takım bunu yapamaz. Bu takımın yaptığını başka hiçbir takım yapamaz. Yürek gerek, bilek gerek, inanç, azim, hırs, inat gerek. Ha diyeceksiniz ki bu dünyanın başka hiçbir takımında yok mu? Evet belki var. Ama bu kadarı yok. Gerçekten bu kadarı yok.

Bunun nedeni öyle tanrının eli falan değil. Evet şansın elbette katkısı vardır ama bunun adı: ÇALIŞMAK, bunun adı: İNANMAK, bunun adı: BAŞARMAK…

Başka açıklaması yok bunun. Başka tarifi yok. Kim ne derse desin sakata, cezalıya rağmen çok güzel bir oyun oynadılar. Bizi safdışı bırakmış gibi davranmanın nasıl sonuçlandırılması gerektiğini, asla yenik durumda olduğumuzu hem unutmadan hem hatırlamadan nasıl galibiyete gidileceğini atalarından öğrendi bu çocuklar.

Damarlarında asil kanı taşıyan gençler, damarlarındaki kana layık bir futbol sergileyerek bu millete yaşatılacak en büyük sevinci yaşattılar, verilebilecek en büyük hediyeyi verdiler.

TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR, , , YÜREĞİNİZE SAĞLIK, , ,

 
Toplam blog
: 28
: 324
Kayıt tarihi
: 28.05.07
 
 

Düzce Akçakoca'da muhasebe okuyorum. 2. sınıf öğrencisiyim. Eğlenmeyi çok seviyorum. Büyük zevk..