Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Tarz mısın, farz mısın?

Tarz mısın, farz mısın?
 

Takmış Takıştırmış Da, YERLEŞTİREMEMİŞ ...


 Bayılırız süslenmelere, takıp takıştırırız, başlarda tek derdimiz onu mu taksam bunu mu taksam tarzında olsa da daha sonra o kadar çoğalmış olurlar ki önce yerleştirecek yer bulamayız. Bir takı kutusu, bir tane daha, taşlı kolyeler, kalın boncuklular, ince zincirliler ...

    Hepsinin aynı yere ait olmadığını fark etmemizle, annemizin ; " onlar yine mi orada, kaldır artık şunları " şeklinde söylenmeleri bir olur.

    Lola'ca konuşmam gerekirse evet gerçekten de hepsi aynı yere ait değil. Çünkü bir süre sonra ya bıraktığınız yerde unutmuş oluyorsunuz ya kayboluyor ya da sürekli aynı takıları kullanmaya başlıyorsunuz. Bu sıkıcı döngüye aslında hiç gerek yok.

    Takılarınız kadar şık takılıklarınız neden olmasın? Hele ki kendiniz uğraşıp, zevkinize göre yapmışsanız.
Lola'ca Öneriler:

Çok çok basit materyallerle "YÜZÜKLÜK" nasıl yapılır?
Benim elimde desensiz bir kumaş parçası bulunmadığı için renkli kumaş kullanmak durumunda kaldım. Ama mümkünse desensiz ve açık renkli tercih ederseniz daha verimli olacaktır.
1-  Yüzüklük yapmayı düşündüğünüz kutu boyutuna göre kuma parçasını ikiye katlıyorsunuz.
2- İnce pamuk parçalarını kumaşın içine yerleştiriyorsunuz. İstediğiniz incelikte olmazsa üstünden ütüyle geçebilirsiniz.
3- Şekilde gösterildiği gibi kumaşı katlıyorsunuz ve son olarak,
4- Yüzüklerinizi yerleştiriyorsunuz.
Düşündünüz taşındınız "KÜPELER"  için yer bulamadınız mı?
Genellikle takı kutularında küpeler için özel bölmeler olmaz. Yani tabi ki küpe yerleştirilebilecek alanlar mevcuttur ama bunun gümüşü var, taşlısı var, en sevdiğiniz olanları var, kararır mı kararmaz mı derdi var?
Tüm bunlara çözüm olabilmesi için her çift küpenin ayrı bölmelerde olması en ideal çözümdür. O kadar da basit bir yolu var ki bunun ....
 Şeker bayramından kalma "çikolata kutusu". Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine değerlendirmek istemiştim. Ve evet gerçekten işe yarıyor. Küpelerin birbirine karışma sorununda karardı mı kararacak mı derdine kadar hepsine güzel çözüm.
Ve benim favorim olan "KOLYELER"
Kırtasiyelerde satılan köpük panolar. Çok uygun fiyata satın alabileceğiniz bu panoyu, raptiye yardımıyla, takılarınızla süslediğiniz bir kolyelik haline getirebilirsiniz.
Artık takı kutularında istediğiniz kolyeyi bulana kadar birbirine girmiş zincirleri ayırma derdine son!
    Bunun için bir önerim daha var. Hepimizin evlerinde kapı arkalarına asılan 5-6 dişli askılıklardan vardır. Genelde banyolarda havlu bornoz asmak için kullandığımız bu askıları, duvara ya tahta bir zemin üzerine yerleştirip (iki çivi çakarak)  de takılık olarak kullanabilirsiniz. Özellikle ince zincirli kolyeler için çok idealdir.
Takıp Takıştırdığımız Güzel Günlerimiz Olsun,
Sevgilerimle,
MatmazelLola

 
Toplam blog
: 12
: 362
Kayıt tarihi
: 27.11.14
 
 

MatmazelLola; hayata dair küçük şeyler üzerine kişisel blog sayfasıdır.   Şahsi gözlemler..