Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '14

 
Kategori
Eğitim
 

Tatile “Merhaba” derken!

Tatile “Merhaba” derken!
 

Bugün okullar yarıyıl tatiline giriyor. Böylece hem çocuklar, hem de aileler iki haftalığına da olsa biraz soluklanacaklar...

Asıl korkulan, karne notları beklenenin altında olan çocukların, aileleri tarafından nasıl karşılanacakları hususudur.

Dönem içinde çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen kimi veliler, nedense dönem sonunda kötü karne söz konusu olduğunda çocuklarına yüklenirler...

Onları derslerdeki başarılarıyla değerlendirir, etrafta karne notları iyi olan öğrencilerle mukayese etmeye başlarlar...

Söze “filancanın kızı” ya da “falancanı oğlu” diye girerek, kendi çocuklarını yok yere üzdüklerinin farkında bile olmazlar.

Oysaki çocukların sadece bir karnelerine göre okul başarılarını belirleyerek, sonuç çıkarmaya çalışmak, işin kolayına kaçmaktır!

Çünkü ders notları, çocukların performansına bağlı olarak, bir dönem içinde artı, ya da eksi yönde kolayca değişebilecek değerlerdir.

Hâlbuki okul başarısı denince, akıllara birden fazla dönemin sonundan oluşan ve onların ortalamasına tekâmül eden başarı gelmeli.

Demem o ki: okulunda (belli nedenlerden dolayı) bir dönem başarısız olan bir öğrenci sonraki dönemlerde pekâlâ başarılı olabilir.

Burada arzulanan, velilerin çocuklarını (bir dönemin sonucuna göre) peşinen başarısızlıkla yargılamaktan kaçınmalarıdır.

Dolayısıyla notlarla ilgilenmekten ziyade, çocukların okullarına ilgilerine ve uyumlarına odaklanmak daha faydalı olacaktır.

Başarı için önerilen; velilerin ders yılı içinde öğrencilerinin sorunlarını anlamaya çalışmaları ve çözüm için onlarla işbirliği yapmalarıdır.

Ayrıca ara tatillerde çocukların gereğince dinlenmeleri  ve yeni döneme daha zinde başlamaları, velilerin öncellikli amacı olmalı.

Çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmalarını istiyorsak, bu hususların önem arz ettiği asla unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hep birlikte tatile “merhaba” diyelim... 

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..