Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Tatsız Tuzsuz Maç

Türkiye her kadar uzatmaların son saniyesinde Mehmet Topal ile bulduğu golle Karadağ’ı 1-0 yenmeyi başardıysa da futbol adına olumlu mesajlar veremedi. Açık konuşmak gerekirse tatsız tuzsuz bir maç izledik.

Çok sıkıcı geçen ilk yarıda dikkat çeken Türkiye’nin hep sol kanadı kullanarak atak yapmaya çalışmasıydı. Hatta sağ kanatta bulunan Volkan Şen bile bu nedenle top almak için sola veya geriye gelmek zorunda kaldı. Soldan atakları başlatan ise genellikle Caner’di.

Türkiye bu yarıda orta sahada topu çok eveleyip geveledi ve rakip defansın arkasına geçirmeyi başaramadı. Millilerimiz ilk ciddi tehlikesini ilk yarının son dakikasında Oğuzhan ile yarattılar.

İkinci yarıda Nuri Şahin ve Burak Yılmaz oyuna girdikten sonra Türk Milli Takımı biraz hareketlendi. Gerçekten de ikinci yarı, ilk yarıya göre daha hareketli geçti. Fakat bu hareket seyredenlere tat verecek düzeyde değildi. Uzatmaların son saniyesinde bulduğumuz gol hazırlık maçı da olsa kazanmak adına sevindiriciydi.

Rakip Karadağ ise birkaç defa gol şansı yakaladı. Bunlarda genelde kalecimiz Volkan başarılı oldu. Fakat rakibe bu kadar çok pozisyon verilmesi Euro 2016 öncesinde düşünülmesi gereken bir konu.

Düşünülmesi gereken başka konular da var. Örneğin Fatih Terim’in stoper mevkiinde kimleri tercih edeceği ya da orta sahada kimlerin görev alacağı gibi.

Fakat yeniden u maç özelinden düşünürsek Ahmet Çalık, büyük ihtimalle Euro 2016’da olmayacak gibi gözüküyor. Burak Yılmaz’ın ise Çin macerasından futboluna hiçbir şey katamadığı açık bir şekilde görüldü. Burak yine aynı Burak. Aldığı topları doğru kullanamıyor, çok ofsayta düşüyor, kale önünden inanılmaz kötü vurarak topu yukarı dikiyor, vs., vs., … Umarım Burak Yılmaz Euro 2016’da daha pozitif bir performans sergiler.

Bence bu maç skor olarak kazanılmasından çok Emre Mor’un kazanılması açısından önem taşıyor. Evet, Türk Milli Takımı büyük bir yetenek kazandı. Hem de daha 18 yaşında. Emre Mor, oyuna girdikten sonra yaptıklarıyla herkesin takdirini kazandı. Topla birlikte bir anda patlama yapıp rakip kaleye gidebiliyor. Topu kolay kaybetmiyor. Üstelik çok hızlı. Tek sorunu bitirici son pasları verememesi oldu. Bir de arkadaşları onu topla çok buluşturmadılar. Emre Mor’u keşfedip bulanlara helal olsun. Bu çocuk Türk futbolunun geleceğine ismini yazdırabilir. Umarım her şey onun lehine gelişir ve beklentiler doğru çıkar.

Son olarak böyle kötü bir zeminde sakat vermeden çıktığımız için şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Antalya Arena yeni yapılan bir stat olmasına rağmen zemini çok kötü. Yeni yapılan bir stat nasıl bu kadar kötü bir zemine sahip olabilir, anlamak zor. Yetkililer ivedilikle bu sorunu çözmeliler. Böylesine güzel tribünlere böyle bir zemin hiç yakışmıyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..