Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '16

 
Kategori
Spor
 

Huzur İstiyoruz

Biz futbolda huzur isterken maalesef kavga ve düşmanlık basketbola da sıçradı. Aynı şey daha önce de yaşanmış ve Galatasaray, Fenerbahçe karşısında final maçına çıkmamıştı. Şimdi ise iş, iki başantrenörün maç sonu atışmasına kadar vardı.

Ülkemizin en gözde spor dalı olmasından dolayı futbol başta olmak üzere sporun her branşında huzur, barış ve centilmenlik istiyoruz. Fakat maalesef sporun aktörleri bu dileğimizin önüne set çekiyorlar.

Önce Aziz Yıldırım’ın başarısız geçen ve şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırdığı sezonun ardından Türkiye Kupası’nı da diğer ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmasının verdiği sinirle ve tamamen başarısızlığını örtmek için gündem değiştirmek amacıyla yaptığı konuşmalar…

Ardından da basketbolda Galatasaray- Fenerbahçe Play Off serisinde yaşananlar…

Elbette Aziz Yıldırım’ın tahrik edici cümleleri de, Play Off serisinde yaşananları da hiç tasvip etmiyorum. Bunlar Türk sporuna zarar vermekten başka bir işe yaramıyorlar. Türk Milli Takımı, Euro 2016’da ülkemizi temsil etmek üzereyken yani ülke olarak birlik olmamız gereken bir dönemde yine ayrımcılığın tuzağına düşüyoruz. Ya da düşürülüyoruz.

Sporda şiddetin önlenmesi sadece taraftarların frenlenmesi ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasıyla olmuyor. Şiddetin önlenmesi için spordaki bütün aktörlere görevler düşüyor. Kulüp başkanından sporcusuna kadar herkes şiddetin önlenmesi adına dikkatli olmak zorunda. Yaşanan başarısızlıklar karşısında gündem değiştirmek için yapılan sorumsuzca açıklamalar yangına körükle gitmekten başka bir işe yaramıyor. Bunun üzerine ayran ya da tükürükle gitmek de hiçbir şeyi halletmiyor.

Futbolda statlarımızın nasıl gittikçe boşaldığını gayet iyi biliyorsunuz. Böyle giderse insanlar sadece futboldan değil, spordan soğuyacaklar.

Rekabetin anlamını bilmeyen aktörlerin bir an önce spordan el çekmelerini diliyorum. Çünkü ülkemizde sporun gelişmesi için gerekli şartlardan en önemlisi, böyle aktörlerin el çektiği daha ılıman bir spor ortamı. Umudum, hemen olmasa da kısa zamanda bu ortamın ve gerekli şartların sağlanması. Yoksa Türk sporuna çok yazık olacak.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..