Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '16

 
Kategori
Futbol
 

Tatsız tuzsuz maç

Milli maç arasından sonra gözlerini Kayserispor- Galatasaray maçına çeviren futbolseverler büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü iki takım da futbol adına ortaya bir şey koyamadı. Böyle olunca da temposuz ve sıkıcı bir maç izlemek zorunda kaldık.

Galatasaray rakibine önde basmadığı gibi Kayserisporlu futbolcuların rahatça top yapmasına da izin verdi. Gerçekten de Kayserisporlu futbolcular kendi yarı sahalarında da, Galatasaray yarı sahasında da ciddi bir müdahaleye maruz kalmadılar. Fakat onların da durumu Galatasaray’dan farksız olmadığı için bir taneden başka gol atamadılar ve maçı kazanamadılar.

Galatasaray, golü bulduğu 12.dakikadan sonra oyundan iyice düştü. Bundan sonra Kayserispor, rakibine göre oyunda daha üstün olan taraftı. Fakat bu üstünlük futbol anlamında ciddiye alınabilecek bir üstünlük değildi ve pozisyona yansımadı.

Gerçekten de sahada Fenerbahçe maçındaki görüntüsünü aratan bir Kayserispor vardı. Bunun temel nedeni Hakan Kutlu’nun Umut Bulut tercihi nedeniyle Kayserispor’un daha farklı bir şekilde sahada yer almasıydı. Bu tercih, ev sahibi takımı orta sahada eksik bıraktı.

Riekerink’in ikinci yarının başında yaptığı değişiklikler topun daha çok Galatasaray’da kalması ve sarı- kırmızılıların daha derli toplu görünmesi dışında bir işe yaramadı. Yani Galatasaray’a tempo ve pozisyon zenginliği kazandıramadı. Kanımca da çok erken yapılmış değişikliklerdi. Nitekim De Jong maçı tamamlayamadı.

Kısaca, Galatasaray’da Bruma, Kayserispor’da ise Nakoulma’nın topla buluştuğunda hareketlenen, bunun dışında ise insanı uykuya sevk eden bir maç oldu.

Şu andaki görünüm milli maç arasının Galatasaray’a bir şey kazandırmadığını gösteriyor. Riekerink, hücum zenginliğini arttıracak taktiksel değişiklikler yapmak zorunda. Galatasaray çok yavaş ve durarak oynuyor. Sarı- kırmızılıların böyle bir futbol anlayışıyla başarılı olmaları çok zor.

Son olarak vicdanımı sızlatan bir şeye değinmek istiyorum. Selçuk çıkınca kaptanlık pazu bandı Sneijder’e geçti. Bense, emektar Sabri sahadayken Selçuk da dahil olmak üzere başka birinin kaptan olmasını doğru ve etik bulmuyorum. Daha önce bu takımda kaptanlık görevi yapan Sabri böyle bir saygıyı hak etmiyor mu?

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..