Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavada Pizza

Tavada Pizza
 

Bazen 4 kişilik gibi az miktarda bir hamur işi  için fırını açmak bize zor gelir. Ben de bugün size ocak üstünde teflon tavada pişirebileceğimiz bir PİZZA tarifi vereceğim. Bu, mayalı hamurla yaptığım tarif. Acelemiz olduğunda poğaça hamuru tarifi de güzel oluyor.

HAMUR MALZEMESİ:

2 bardak beyaz veya esmer un (ben ikisini karıştırdım)

1 çay bardağı ılık süt ve su karışımı

1 paket mayanın yarısı

3 kaşık sıvı yağ

1 yumurta akı (sarısını kenarlarına süreceğim)

1 çay kaşığı tuz


İÇ MALZEME:

Dilimlenmiş siyah zeytin, doğranmış sivri biber, mısır, domates dilimleri (yağlı olmasın diye sucuk vs. koymadım).

SOS İÇİN:

1 kaşık salça

1çay bardağına yakın sıcak su

Biraz sıvı yağ

Hepsi bir kasede karıştırılır.


YAPILIŞI:

Un ve diğer malzemeler geniş bir kapta kaşıkla karıştırılır.. Koyu bir kek hamuru gibi olmalı. Üstü kapatıp 30 dakika dinlendirilir. Kabarıp iki misline gelen yumuşak hamur margarinle yağlanmış tavaya alınır. Eller ıslatılarak tava içine yayılır. Ortası daha da inceltilir. Domatesli ketçaplı sos ortasına sürüldükten sonra kekik ve rende peynirin birazı serpilir. Diğer malzeme ve rende peynir döşenir. Hava almayacak şekilde kapakla kapatılır. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir.

Ben de bu pizzayı 5 çayına çocuklarıma yapacağım. Belki siz de yaparsınız birlikte yeriz. Hamuru suluca yapmamın sebebi unu daha az kullanmak ve yumuşak olmasını istemem.


Mutlu sofralarınız olsun. AFİYETLE..

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..