- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk etli bulgurlu iç pilavı
tavuklu iç pilav
İç pilavını bir de bu tarz denemeye ne dersiniz?
Çok beğeneceksiniz eminim.
TAVUKLU BULGURLU İÇ PİLAV
2 adet haşlanmış ve tiftiklenmiş tavuk but eti
5 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı iri domatesli bulgur
5 su bardağı tavuk suyu
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
1 adet küp doğranmış domates
1 paket kuş üzümü (yıkayıp yarım saat suda bekletilecek)
1 paket dolmalık fıstık
150 gram yağlı ezine peyniri
2 diş sarımsak(ince kıyılacak)
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Hazırlanması
Önce bulguru süzgeç içinde soğuk su altında iyice yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.
Tencerede 2 yemek kaşığı yağı eritip bulguru ilave ederek birkaç dakika kavuralım.
Kıyılmış domatesleri, karabiber, tarçın, nane, kuş üzümü ve az tuz ilave ederek harmanlayalım ve ve tavuk suyunu üzerine dökerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Bu arada 2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırıp, dolma fıstıklarını rengi dönene kadar çevirelim. Soğanları, sarımsağı ve pul biberi de ekleyip pembeleşene kadar iyice kavuralım. Ateşi kapatıp kalan yağıda ilave ederek karıştıralım(tereyağı kokusunun daha yoğun olması için) ve ılıyınca rendelenmiş peyniri de ilave ederek az karabiber serpip harmanlayalım.
Pişen pilavımızı harmanlayıp, tavuk etlerini ve dereotunu ilave ederek karıştıralım ve alabileceği büyüklükteki bir derin borcama dökerek yayalım.
Üzerine fıstıklı harcı yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not: arzu eden beyaz peynir yerine taze kaşarda kullanabilir.
Afiyet olsun