Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '17

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Tavuklu, erişteli, yeşil mercimek yemeği

Tavuklu, erişteli, yeşil mercimek yemeği
 

görsel netten alıntı


Yeşil mercimek ülkemizde çok değişik şekillerde sofralarımızda yer alan, uygun fiyatla oldukça bol bulabildiğimiz bir kuru baklagiller seçeneğidir. Aynı zamanda besin değeri oldukça yüksek olan yeşil mercimeğin faydalarını öğrenelim! Tanelerin dış kısmında çözünebilen ve çözünemeyen posa, iç kısmında nişasta ve protein bulunur. Yağ içeriği çok düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Ayrıca yeşil mercimek kolesterol içermez. Yeşil mercimek protein, karbonhidrat; lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamin ve yüksek oranda folik asit içerir. 

4 temel besin grubundan birini oluşturan et, yumurta ve kuru baklagiller grubu içinde yer alır. Bu gün sizlere tavuklu ve erişteli yeşil mercimek yemeği tarifi vereceğim afiyet olsun.

YAPILIŞI:

Yeşil mercimek bir gece önce ayıklanır yıkanır tuzlu sıcak suda bekletilir. Sabah suyu süzülen mercimekler bir tencereye alınır üzerine su ilave edilip 10-15 dakika kadar haşlanır. Haşlanan mercimeklerin suyu süzdürülür. Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ konur, tavukgöğsü küp, küp doğranır. Soyulup küçük küçük doğranan soğanlara ilave edilir ve ikisi birlikte çevrilir. Ardından 2 yemek kaşığı salça ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Tencereye haşlanan yeşil mercimek ve 8 su bardağı sıcak su eklenip kaynatılır.
Mercimekler pişmeye yakın 1 çay bardağı erişte, tuz ve pul biber ilave edilip pişmeye bırakılır. Erişteler piştikten sonra yeşil mercimek yemeği ocaktan alınır.
İlk sıcağı geçtikten sonra, sıcak olarak servise sunulur.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..