- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu çeşni bezelye
TAVUKLU ÇEŞNİ BEZELYE
MALZEME
½ kg. bezelye (konserve olabilir)
½ kg. tavuk eti (iri kuşbaşı)
1 adet kuru soğan(yemeklik doğranmış)
2 adet domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
4 adet sivri biber (küçük doğranmış)
2 adet patates(küçük doğranmış)
2 adet havuç ( küçük doğranmış)
10 adet mantar( iri doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeterince kızartmalık yağ
birkaç sap dereotu (kıyılmış )
tuz, karabiber, pul biber, kekik
HAZIRLANIŞI
Yağsız tavada tavuk etlerini sote edip, mantarları da ilave ederek kızarana kadar iyice kavuruyoruz.
Bu arada patates ve havuçları kızartma kabında kızartıyoruz.
Tencerede sıvı yağını ısıtıp soğanları kavurduktan sonra, salça, ve unu ekleyip marine ediyoruz.
Biber, domates ve baharatları ilave ederek birkaç dakika sote ediyoruz. Bezelyeleri de ekleyip, 1 bardak sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Kızaran tavuk ve mantar karışımını da ekleyerek kaynama noktasında ateşten alıyoruz.(konserve bezelye kullanacaksanız fazla kaynatmayın)
Kızarttığımız patates ve havuçlarla beraber dereotunu da ekleyerek harmanlıyoruz.
Tereyağlı pilav ve salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.