Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Tayfur'a hoşgeldin partisi

Tayfur'a hoşgeldin partisi
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Schuster'in istifasından sonraki ilk maç olan Kayserispor maçında özellikle yabancı oyuncuların performansları merak uyandırıyordu. Maçın başlamasıyla birlikte bir isteksizlik de sezilmedi değil hani. Ama dakikalar ilerledikçe raylar yerine oturdu ve skoru yabancılar belirledi. 

Tayfur Havutçu, Schuster'in dışladığı Ernst ve Necip'e ilk on birde yer vermişti. Bu oyuncular da Hocalarının yüzünü kara çıkarmadılar. Defansta belki Ferrari yerine Sivok düşünülebilirdi. Guti Manisaspor maçına oranla çok daha iyiydi. 

Beşiktaş kontrollü bir oyunu tercih etmişti. Biraz durgunluk da vardı siyah- beyazlılarda. Kayserispor'un golünden sonra da bu durgunluk değişmedi. Ta ki 36. dakikaya kadar. Bu dakikada Önder Turacı ceza sahası içinde Simao'yu yere indirdi. Halis Özkahya önünde cereyan eden bu tartışmasız penaltı pozisyonunda " devam " kararı verdi. İşte Beşiktaş'ı ateşleyen ve maçı da gerginleştiren bu yanlış karar oldu. 

Bu dakikadan sonra Beşiktaş atakları agresif bir şekilde gelmeye başladı. 39. dakikada Önder Turacı'nın bu sefer ceza sahası içinde eline top çarptı. Bu top çarptı mı, eliyle oynadı mı iyi incelemek lazım! 

İkinci yarı gerginlik dinmedi. Sarı kartlar da havada uçuştu. Hakem tutarsız kararlarıyla maçı çığrından çıkardı. 36. dakikadaki penaltı pozisyonundan sonra kontrolünü kaybeden Halis Özkahya, Ernst, Necip gibi bazı oyunculara ikinci sarı kartı gösteremedi. 

Tayfur Havutçu gününde olmayan Bobo'yu erken çıkartarak doğru yaptı. Yerine giren Almeida da ilk pozisyonunda golü attı. 

Ernst'te büyük bir değişim vardı. Eski Ernst'i gördük sahada. Küskünlüğü bitmişti. Attığı gol de vazgeçilmezliğini gösterdi. 

İkinci yarı sanki sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı. Bu yarıdaki pres, iştah, oyun mükemmeldi. Daha önce böyle oynanabilse siyah- beyazlıların ligdeki konumu çok farklı olurdu. 

3- 1'den sonra penaltıdan yenilen gol kısa bir süre stress yarattı siyah- beyazlılarda. Ama 89'da Almeida ile gelen dördüncü gol maçı bitirdi. Bu arada Kayserispor'un penaltı pozisyonu öncesi açık ofsayt vardı ve yan hakem bunu göremedi. Ayrıca pozisyon madem penaltı, Halis Özkahya neden Ernst'i atmadı? Ernst'i atamayınca sarı kartı Rüştü'ye çıkarttı. 

Dün akşam için yalnızca Ernst'ten, Guti'den, Quaresma'dan ve müthiş golünden, Necip'ten ve diğer Beşiktaşlı oyunculardan bahsetmek isterdim. Ama maalesef yine bir hakem maçın önüne geçti. Halis Özkahya'yı takip edin. Geçmiş maçlarına da şöyle bir bakın. Benzer yaşanmışlıkları göreceksiniz. " FİFA kokartlı " bu hakemimiz artık biraz dikkat etmeli. 

Tayfur Havutçu ilk maçında iyi bir sınav verdi. Beşiktaş'ın artık tek hedefi kupa. Eğer yabancı oyuncular da kendisine yardımcı olurlarsa Tayfur takıma yeniden bir hava kazandırabilir. 

Son olarak Beşiktaş'ın 108. doğum günü kutlu olsun. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..