Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

TBMM Onur Ödülü...

Bir tarafta 12 Eylül darbecilerinin yargılanıp yargılanmaması tartışmaları, diğer tarafta popüler kültürün hit yaptığı çikolata renkli şarkıcı Michael Jackson'ın vefatı haberleri arasında kaldığına ve gerekli özenin gösterilmediğine inandığım bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü’nün yeni sahibi belli oldu. TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı, 2009 yılı TBMM Onur Ödülü’nün tarihçi-yazar Prof. Dr. Kemal Karpat’a verilmesini kararlaştırdı. Onur ödülü için Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, uluslararası birçok başarıyı genç kariyerine sığdırmayı başarmış sanatçı Fazıl Say ile İslam Konferansı Örgütü Ekmeleddin İhsanoğlu da aday olarak gösterilmişti.

Ödül, uluslararası alanda gösterdiği üstün başarılar ile Türkiye’nin tanıtımına ve temsiline katkı sağlayan kişilere verilmektedir. TBMM Onur Ödülü ilk olarak 13 Temmuz 2005’te Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e verilmişti.

Omurga darlığı rahatsızlığı bulunan ve ameliyat olan Prof. Dr. Kemal Karpat ödülün kendisine verildiğini duyunca bir yandan şaşırdığını diğer yandan da çok sevindiğini dile getirdi; “Bugüne kadar bir çok ödül aldım, ancak TBMM’nin verdiği ödül hepsinden daha önemli” diyen Karpat, ödülün kendisine verilmesini “Onur meselesi” olarak nitelendirdi.

Çalışmalarının ana konusunun Türkiye olduğu için TBMM’den aldığı bu ödülü gururla ve memnuniyetle karşıladığını belirten Karpat, “Herkes bir ödül alınca gururlanır. Ama memnuniyet deyince bunun manası çok başkadır. Çok mutluyum. Kanaatime göre, eninde sonunda her insan hakkını alır, yaptığının karşılığını görür. Bu bazen erken olur, bazen geç olur” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kemal Karpat Halen Wisconsin Üniversitesi Tarih Bölümün de görev yapmakta olup, 20 ayrı ülkede yayınlanmış 16 kitabı ve 130 makalesi bulunmaktadır.

Ödül haberini aldığı gün hastaneden taburcu olan tarihçi-yazar Prof.Dr. Kemal Karpat'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa sürede eski sağlığına kavuşacağını da sizlerle paylaşmak isterim.
Sağlıcakla Kalın...

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..